Het verhaal van Lucie
Toe aan een nieuwe uitdaging? Wil je net als Lucie werken aan je eigen woon- en leefomgeving? De zeven gemeenten in onze regio bieden unieke kansen en concurrerende arbeidsvoorwaarden.
Lucie (24) is halverwege haar tweejarige RO-traineeship bij gemeente Alblasserdam. Ze omschrijft het traineeship zelf als een snelkookpan: “In een kleinere gemeente krijg je al snel veel verantwoordelijkheden. Je houdt je bezig met verschillende aspecten van ruimtelijke ontwikkeling. Hierdoor ontdek je wat je leuk vindt en waar je nog verder in wil groeien.”
Traineeship bij de gemeente
Lucie is afgestudeerd als stedenbouwkundige en volgde de minor projectmanagement. Na het behalen van haar diploma wilde ze niet direct starten met een ‘echte’ baan. “Een traineeship is ideaal voor mij. De focus ligt nog steeds op mijn ontwikkeling. Door de goede begeleiding die ik krijg, kon ik al snel zelfstandig aan de slag. Zo werk ik bijvoorbeeld als RO-adviseur en houd ik mij bezig met planschade en erfgoed. Maar ook ben ik betrokken bij een project als Blokweer, waar een natuurgebied opnieuw wordt ingericht.”
Project Blokweer: herinrichting natuurgebied
Voor Lucie is project Blokweer een project waar alles samenkomt. De provincie werkt hier aan natuurontwikkeling. Het gebied is officieel aangemerkt als Natura 2000-gebied, is onderdeel van Natuurnetwerk Nederland én ligt naast de molens van Kinderdijk die op de Werelderfgoedlijst staan.
“De provincie wil dit gebied herinrichten en ruimte bieden aan de natuur. Onze gemeente is hier op verschillende manieren bij betrokken. Zo kijken we bijvoorbeeld wat de impact is op de naastgelegen wijk en beschermen we de belangen van de bewoners. Maar ook kijken we hoe we hier ruimte kunnen blijven bieden aan verschillende zorgboerderijen. In dit project zie ik heel concreet hoe mijn werk impact heeft op de leefomgeving van mensen.”
Impact maken
Lucie vindt het belangrijk om bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen. “Als je bijvoorbeeld kijkt naar het klimaat, dan is het duidelijk dat er iets moet gebeuren. Bij de gemeente kan ik hier een positieve bijdrage aan leveren. Bij een bedrijf draait het toch meer om geld, terwijl het bij ons om de mensen draait.”
“Dat is ook de reden dat we echt de tijd nemen voor onze adviezen. De belangen zijn groot, dus werken we samen met specialisten vanuit verschillende disciplines. Daar leer je veel van. En de kennis die we niet zelf in huis hebben, huren we in. Of we werken samen met andere specialisten binnen Smart Delta Drechtsteden. Zo breid je ook gelijk je eigen netwerk uit.”
“Je krijgt hier alle ruimte om te leren.”
Lucie van Dijk
RO-trainee
Ideaal voor jongeren
Volgens Lucie is een gemeente een ideale werkgever voor jongeren. “De gemeente staat natuurlijk bekend om haar hoge startsalarissen. En de 36-urige werkweek zou ik echt iedereen aanraden. Ik werk 4 x 9 uur. Op vrijdag ben ik vrij en op woensdag werk ik thuis, ideaal.”
“Met een groepje jonge collega’s zijn we van plan gezamenlijke activiteiten te organiseren. Iets ter ontspanning, of bijvoorbeeld een rondleiding langs het erfgoed in de gemeente. Zo leren we meer over ons werk, de gemeente en elkaar. Maar ook mijn oudere collega’s zijn fantastisch. Zo heb ik een collega waarmee ik over muziek praat. Hij laat me oude nummers horen en ik probeer hem te verrassen met moderne nummers. Zoiets draagt gewoon bij aan de goede sfeer die er is.”
Interesse? Plan een koffie date:
Kom gerust langs, proef de sfeer en we vertellen je alles over je kansen als RO-specialist in de Drechtsteden.
Lees ook de andere verhalen
We hebben verschillende RO-specialisten gevraagd wat ze doen en hoe zij impact maken in de Drechtsteden.
Bekijk de video’s en de verhalen van:
Interesse of vragen? Neem contact met ons op!
Whatsapp ons
Stuur hier een WhatsApp
Kennismakingsgids
Download en lees de gids
Mail ons
werving@drechtsteden.nl