Gemeente Sliedrecht

Buitendienst aan het werk

Werken bij Sliedrecht

Sliedrecht is een dorp met ruim 25.000 inwoners en ligt aan één van de drukst bevaren rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Er is veel ondernemerschap, van oudsher in de maritieme sector. De gemeente Sliedrecht werkt op bestuursniveau nauw samen met de omliggende Drechtsteden, maar heeft door de jaren heen haar eigen karakter weten te behouden. Sliedrecht is een zelfstandige gemeente. Groot genoeg voor voorzieningen en bedrijvigheid op stadsniveau, maar klein genoeg voor dat eigen dorpse karakter.

Wij zoeken naar nieuwe collega’s die graag de verantwoordelijkheid nemen binnen hun vakgebied, en dat met passie en enthousiasme doen. Collega’s die tegelijkertijd ook verder kunnen kijken dan hun eigen disciplines en samenwerking opzoeken en/of organiseren als dat meerwaarde oplevert. En die dat extra stapje willen doen om de gemeente Sliedrecht verder te helpen met hun ambities, door mee te denken en mee te praten over hoe de gemeente nog beter kan worden.

Vacatures bij Gemeente Sliedrecht

Servicegemeente Dordrecht
Vacature nr. 7274

Senior Communicatieadviseur Sliedrecht

Maak jij graag het verschil? Als Senior Communicatieadviseur ben je de strategische schakel achter de communicatie van de…
Gemeente Sliedrecht
Vacature nr. 6564

Coördinator Planning & Control

Ben jij klaar voor een uitdagende rol waarin je een belangrijke bijdrage levert aan de financiële strategie van een…
Gemeente Sliedrecht
Vacature nr. 7381

Beleidsadviseur wonen

Wil jij impact maken binnen wonen en volkshuisvesting in Sliedrecht? Dan is dit jouw kans!

Doelstellingen & ambities

Sliedrecht zet sterk in op de veranderende rol van de overheid: de samenleving staat centraal. Dat betekent dat primair gedacht wordt vanuit maatschappelijke vraagstukken en opgaven van buitenaf. De concrete doelstellingen en de wijze waarop het college van B&W invulling geeft aan deze nieuwe rol stelt hoge eisen aan de ambtelijke organisatie.

Wie werken er bij ons?

Onze medewerkers

De medewerkers van de gemeente Sliedrecht kenmerken zich in hun collegialiteit en hun drive om bij te dragen aan de samenleving. Door de grote van de gemeente zijn medewerkers niet alleen specialisten, maar ook allrounders binnen hun vakgebied. Initiatief, verantwoordelijkheid en samenwerken worden gestimuleerd en gewaardeerd. 

Hierbij krijgen onze medewerkers ook het vertrouwen en de ruimte om dit zelfstandig neer te zetten. De organisatie is volop in ontwikkeling en iedereen binnen de gemeente mag mee denken in onze organisatieontwikkeling.

Wie zijn wij als werkgever?

Begeleiding en Ontwikkeling

Binnen Sliedrecht vinden wij het belangrijk dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen en blijven groeien. Zo kunnen wij blijven inspelen op de veranderingen die op onze gemeente af komen. Dit doen we door het aanbieden van cursussen en opleidingen, maar ook door het inzetten van buddy’s.

Naast individuele ontwikkeling, vinden we teamontwikkeling ook erg belangrijk. Hier zetten we dan ook regelmatig op in en verwachten dat medewerkers daar zelf ook in bijdragen. Denk aan bijvoorbeeld Insights Discovery of het gezamenlijk opstellen van team-ontwikkelplannen.

Bedrijfscultuur

De cultuur binnen Sliedrecht is te omschrijven als een ambitieuze omgeving waar samenwerken centraal staat. Een organisatie die niet stil staat, maar een duidelijk doel heeft. Onze collega’s gaan daar graag in mee en dragen hun steentje bij aan de ontwikkeling. De lijnen met collega’s, directie en het bestuur zijn kort en open.

Wat wij jou bieden

Als nieuwe collega binnen Sliedrecht kom je te werken in een organisatie die zich verder wilt ontwikkelen.

Jij wordt daar als nieuwe collega nauw bij betrokken en mag daar ook over meedenken en actief aan meedoen. Daarnaast bieden wij een fijne werkomgeving waar het belangrijk is dat wij als collega’s samen een mooi resultaat neerzetten.

Hybride werken

We vinden het belangrijk dat je werk en privé goed met elkaar kan combineren. Wij voorzien jou van de devices die nodig zijn om hybride en digitaal te kunnen werken. Ook vinden we het belangrijk om elkaar te ontmoeten.

Je bent dan ook van harte welkom op kantoor waar we voldoende ergonomische flexplekken hebben en vergaderruimtes die zijn ingesteld op digitaal vergaderen. Om dit alles in goede banen te leiden hebben we een thuiswerkregeling vastgesteld. Jij hebt zelf de regie over waar, wanneer en hoe je wilt werken. Dit geeft een gevoel van vrijheid en flexibiliteit.