Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Over OZHZ

Help jij mee de leefomgeving te beschermen? Wij werken elke dag aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit voor onze inwoners en bedrijven. Met 200 OZHZ-collega’s werken we voor en samen met de gemeenten en provincie. Je vindt in onze regio grote industrieën en drukke binnensteden, maar ook de rustige natuurgebieden, kleine dorpskernen en uitgestrekte agrarische gebieden.

Vacatures bij Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid
Vacature nr. 7638

Senior adviseur milieu

Ons motto is: ‘’bouwen aan de toekomst van de leefomgeving’’. Het team is breed georiënteerd én blijft groeien…
Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid
Vacature nr. 7814

Toezichthouder bouw en sloop

‘’Als toezichthouder denk je mee over de ontwikkeling van het leefgebied. Door toezicht te houden en in gesprek te…
Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid
Vacature nr. 7812

Datamanager

Ben jij gedreven door het optimaal benutten van data om waardevolle inzichten te genereren? Raak je enthousiast door het…

Doelstellingen & ambities

Met onze adviezen, controles en vergunningen dragen wij bij aan een fijne plek om te wonen en te werken. We zoeken regelmatig nieuwe collega’s, met hart voor de leefomgeving. Of dat nu op het gebied van milieu, bouw, natuur of apv is. Ben jij een expert op een van deze gebieden óf heb je de ambitie om veel te leren?

Meer weten over wie we zijn en wat we doen?

Wie werken er bij ons?

Het verhaal van onze bouwcollega’s

Inspecteur Dylan van OZHZ in beeld

Inspecteur Dylan

“Het leuke van het werk vind ik de afwisseling tussen binnen en buiten. Elke dag is anders.”

Adviseur Patricia van OZHZ in beeld

Adviseur Patricia

“Als adviseur ondersteun ik de gemeenten en provincie. Bijvoorbeeld bij het duurzaam inrichten van een woonwijk of industrieterrein.”

Wie zijn wij als werkgever?

Midden in Dordrecht

Ons kantoor zit middenin centrum Dordrecht, op loopafstand van het station. Je kunt met de (water)bus of trein naar het werk komen. Op de fiets of hardlopend kan natuurlijk ook. We hebben doucheruimtes en een beveiligde fietsenstalling. Sommige collega’s gaan in hun pauze een rondje hardlopen of de stad in. Daarnaast hebben we regelmatig borrels en of kun je meedoen met creatieve en sportieve activiteiten.

Een kijkje op kantoor

Binnen OZHZ houden we van een laagdrempelige, informele sfeer. In de open werkruimtes zitten managers en medewerkers door elkaar heen. Je hebt twee schermen en je kunt je werklaptop overal aansluiten. Er zijn ook plekken waar je in stilte kunt werken, of even kunt praten of beeldbellen. We vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit en fit naar je werk kunt. Of dat nu met korting is op je sportschool of met elke dag vers fruit op kantoor.

We zijn beste werkgever

 “Wat voel ik me welkom”, we horen nieuwe collega’s dit vaak zeggen. Hier zijn we als OZHZ trots op, we zijn een fijne organisatie om voor te werken. Het mooie is: dat is bevestigd met een certificaat! We zijn een “World-class Workplace”, voorheen “Beste Werkgever”. We zijn trots op onze collegialiteit, klantgerichtheid van de organisatie, samenwerking met partners en de ontwikkeling in de organisatie. 

Flexibele werktijden en werkplek

Wil je lekker vroeg beginnen of juist niet? Eerst thuis opstarten of ’s avonds nog even wat doen? Of wil je je (klein)kinderen eerst naar school brengen? We hebben flexibele werktijden. Ook kijk je zelf waar je die dag je werk het beste kan doen. Is dat thuis, of kom je naar kantoor? Daarnaast kennen we flexibele arbeidsvoorwaarden, met onder meer een Individueel Keuze Budget dat je bijvoorbeeld kunt besteden aan extra vakantiedagen of gewoon uit laat betalen. Ook is er deels betaald ouderschapsverlof.