Gemeente Alblasserdam

vergadering

Werken bij Alblasserdam

In Alblasserdam werken we als gemeente nauw samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan de woon- en leefomgeving. ‘Samen doen’ is daarom het motto van onze samenlevingsagenda.

Er gebeurt veel in Alblasserdam. Het is een energieke gemeente met een groot verenigingsleven. Bij de gemeente Alblasserdam zijn veel mooie projecten neergezet en er is veel ambitie is voor toekomstige projecten. Gemeente Alblasserdam en de mensen voelen als een dorp, maar onder andere door de belangrijke ligging van Alblasserdam kent de gemeente uitdagingen die ze ook kennen in grote steden. Dit maakt werken bij Alblasserdam interessant, afwisselend en uitdagend. 

We werken samen in de regio en vinden we het belangrijk dat de Gemeente Alblasserdam zich blijft ontwikkelen en een maatschappelijke bijdrage kan leveren. De lijnen zijn kort, de sfeer is goed en er wordt hard gewerkt.

Vacatures bij Gemeente Alblasserdam

logo Smart Delta Drechtsteden
Vacature nr. 6293

Afstuderen in de Drechtsteden

Wil jij tijdens jouw studie relevante werkervaring opdoen en meedenken over de ontwikkeling van onze regio? Dan ben je…
logo Smart Delta Drechtsteden
Vacature nr. 5164

Stage lopen in de Drechtsteden

Wil je een open sollicitatie indienen voor een stageplek binnen de gemeente? Dat kan hier!

Doelstellingen & ambities

Onze visie is: “Samen op weg naar een vitale en wendbare organisatie in, met en voor de samenleving.” 

Door met elkaar op (ontdekkings-)reis te gaan leren we onszelf, ons team, onze organisatie en onze omgeving beter kennen. Met die kennis kunnen we onze sterke kanten optimaal benutten en de goede dingen doen. Zo blijven we een toekomstbestendige organisatie die denkt én doet in mogelijkheden en zelf de regie neemt.

Daarbij vinden wij een focus op het individu, teams en de organisatie belangrijk. Als professional ben je integer en betrouwbaar, toon je eigenaarschap en heb je inzicht in je talenten. Binnen onze teams kan je veilig werken, vertrouwen we elkaar, hebben inzicht in onze omgevingen kunnen we op elkaar bouwen. Als organisatie werken we samen aan een nog mooier Alblasserdam, leunen we op onze partners in de samenleving, bewegen mee als er een verandering zich voordoet en richten we ons op een goede dienstverlening en tevreden inwoners.

Wie werken er bij ons?

Gemeente Alblasserdam-collega's in overleg

Onze medewerkers

Onze 80 medewerkers werken in de samenleving. Zo weten we wat er speelt en maken we verbinding met de samenleving. We benutten daarbij ook de kracht van de samenleving, we investeren in onze relaties en bereiken samen resultaat. Maar we werken natuurlijk ook altijd voor de samenleving, we leveren dus persoonlijke dienstverlening, werken volgens de bedoeling, doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken professionals die onze vijf kernwaarden uitdragen: verantwoordelijk, verbindend, betrokken, gedreven en met lef. Onze kernwaarden zeggen iets over het gewenste gedrag van jou als medewerker, maar ook over ons bestuur en management. Samen dragen we onze kernwaarden uit naar de samenleving. Het gewenste gedrag vanuit onze kernwaarden is de basis voor hoe jij werkt in Alblasserdam.

Er zijn korte lijnen in de organisatie waardoor jij veel kansen krijgt en echt maatschappelijke impact kunt maken Door de korte lijnen met het bestuur en de korte en warme lijnen naar buiten zit jij overal dichtbij. Je kan veel kanten op en de impact van jouw werk is snel terug te zien in de samenleving. Door de kleinschaligheid van de gemeente Alblasserdam kun jij met jouw werk bijvoorbeeld direct in contact staan met de burgemeester. Werken bij Alblasserdam betekent dan ook actief onderdeel zijn van de samenleving en het politieke speelveld. Samen met jouw collega’s zorg jij ervoor dat verschillende belangen behartigd worden en zorg jij voor maatschappelijke impact.

Wie zijn wij als werkgever:

Begeleiding & ontwikkeling

Gemeente Alblasserdam wil graag dat jij in jezelf investeert en biedt een ontwikkelprogramma aan, en je kunt opleidingen en trainingen volgen Door middel van een coachende werkwijze zorgt de gemeente Alblasserdam ervoor dat jij nog beter kunt worden in jouw werk en dat de gemeente Alblasserdam zich elke dag verbetert.

Bedrijfscultuur

Wij geloven erin dat mensen het verschil maken binnen en buiten onze organisatie en investeren daarom continue in de vitaliteit van onze medewerkers en het ontwikkelen van individuen en teams. Persoonlijk contact en aandacht voor elkaar en de samenleving vinden wij heel belangrijk.

Wat hebben wij jou te bieden

Jij krijgt de ruimte en verantwoordelijkheid om jouw werk te doen en jezelf te ontwikkelen. De gemeente Alblasserdam vindt het belangrijk dat jij de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt en neemt om jouw werk uit te voeren. Samenwerking en wendbaarheid zijn belangrijk en staan hoog in het vaandel bij gemeente Alblasserdam. Medewerkers maken samen het verschil. De gemeente Alblasserdam heeft aandacht voor haar werknemers, waardering is hierbij belangrijk.

Hybride werken

Wij werken plaats- en tijdonafhankelijk. Het werken In Met en Voor de samenleving vindt niet altijd plaats achter je bureau. Wij stimuleren onze medewerkers om daar waar mogelijk en effectief zich in de samenleving te begeven. Hierbij past een 9 tot 5 mentaliteit steeds minder goed in de huidige samenleving. Wij zoeken daarom met inachtneming van een goede balans naar flexibiliteit van werken. Dus heb je in de avond een vrijwilligersbijeenkomst bezocht, dan compenseer je dat het liefst in dezelfde week. Ook stimuleren wij ontmoeten en kennis delen. Zowel met je collega’s intern als met je collega’s van de buurgemeenten, maar ook met onze inwoners en bedrijven.