Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

bronzen beeld met bomen en bloemen

Werken bij Hendrik-Ido-Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht is een ruim opgezette, groene en waterrijke gemeente waar ruim 30.000 Ambachters met veel plezier wonen. Zoetwatergetijdegebieden Natuureiland Sophiapolder en Crezéepolder, rivier de Waal, het Waterbusplein (in ontwikkeling) en ons groen hart Sportpark Schildman/Baxpark en Cultureel Centrum Cascade zijn populaire recreatielocaties. Gelegen in het hart van Maritieme Topregio Drechtsteden biedt Ambacht ook volop werkgelegenheid, bijvoorbeeld op Bedrijventerreinen Antoniapolder Plus en Sandelingen, maar ook Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom (in ontwikkeling). 

De ongeveer honderd medewerkers van de informele en ‘platte’ gemeente Hendrik-Ido-Ambacht werken goed samen om Ambacht iedere dag een beetje beter te maken. Met en voor elkaar, de Ambachters, organisaties en bedrijven.

Vacatures bij Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

logo Smart Delta Drechtsteden
Vacature nr. 6293

Afstuderen in de Drechtsteden

Wil jij tijdens jouw studie relevante werkervaring opdoen en meedenken over de ontwikkeling van onze regio? Dan ben je…
logo Smart Delta Drechtsteden
Vacature nr. 5164

Stage lopen in de Drechtsteden

Wil je een open sollicitatie indienen voor een stageplek binnen de gemeente? Dat kan hier!

Doelstellingen & ambities

De mogelijkheden om te leven, dus wonen, recreëren en werken in Ambacht, iedere dag een beetje beter maken, veelal aan de hand van het coalitieakkoord.

 

Wie zijn wij als werkgever?

Onze kernwaarden

We zijn een zelfbewuste, vriendelijke en dynamische organisatie. We verwachten een, zoals dat heet, proactieve houding van je. Of het nu gaat om wat volgens jou beter kan in en aan Ambacht, of om je eigen ontwikkeling. We bieden volop ontwikkelingskansen, maar je zult ze ook moeten pakken en soms zelf creëren. Onze kernwaarden zijn niet voor niets:

1. Op mij kun je bouwen
2. Samen maken we het waar
3. Ik ben zelf verantwoordelijk

Werk je bij gemeente Hendrik-Ido-Ambacht aan Hendrik-Ido-Ambacht, dan is de kans groot dat je soms ook werk verzet voor de Drechtsteden. Hendrik-Ido-Ambacht is een van de zeven gemeenten in die (Maritieme Top)regio. We werken op veel terreinen samen.

Werken bij ons

Werk je graag goed samen in een informele organisatie en kun je het aan om direct veel verantwoordelijkheid te krijgen? Dan ben jij waarschijnlijk de juiste persoon om in en voor Ambacht aan de slag te gaan. We maken graag kennis met je!

Hybride werken

Ons modern gemeentehuis is ruim opgezet en voorzien van de juiste faciliteiten om elkaar en anderen te ontmoeten, samen te werken en samen te eten in ons bedrijfsrestaurant. Wil je liever even rustig werken? Natuurlijk hebben we ook daarvoor geschikte kamers.

Thuis- en flexibele werktijden zijn bij ons vanzelfsprekend, zolang dat in goed overleg en na goedkeuring van je teamgenoten gebeurt.

Diversiteit en inclusie

We zijn een kleine organisatie. Dat betekent: werk aan de winkel en grote verantwoordelijkheid in en soms net buiten je vakgebied.

Onderschrijf je onze kernwaarden, houd je van aanpakken, maak je dingen niet ingewikkelder dan nodig en ben je bereid zo nu en dan een stap extra te zetten voor zowel Hendrik-Ido-Ambacht als jouw eigen ontwikkeling en kun je goed samenwerken, dan kom je als geroepen!

HIA Noordeinde