Sociale Dienst Drechtsteden

Heb jij een groot maatschappelijk hart? Dan ben je bij ons op de juiste plek!

“In het hart van elke moeilijkheid ligt een kans.” – Albert Einstein

Die kans bieden wij onze inwoners graag! 

Dus, zet jij je graag in voor de samenleving? Wil je dat iedereen kan werken, wonen en meedoen? En kijk je naar wat mogelijk is in plaats van wat er niet kan? Lees dan snel verder!

Vacatures bij de Sociale Dienst Drechtsteden

Sociale Dienst Drechtsteden
Vacature nr. 6532

Coördinator planning & control

Inhoudsdeskundig met oog voor ‘jouw’ team. Gezamenlijk Planning & Control stevig onder de aandacht brengen als de…
Reageer voor: 12 augustus
Sociale Dienst Drechtsteden
Vacature nr. 7815

Consulent Sociaal Domein Ontwikkelen naar Werk – Doelgroep jongeren

Ben jij gepassioneerd door het ondersteunen van jongeren in hun professionele groei en ontwikkeling? Beschik je over…

Doelstellingen & ambities

Bij de Sociale Dienst Drechtsteden staan mensen centraal. Regels en wetten zijn geen doel op zich, maar moeten onze inwoners helpen. We zijn nieuwsgierig, kijken over grenzen heen en reflecteren op onze resultaten. Zo blijven we constant in beweging.

De Sociale Dienst Drechtsteden is de regionale sociale dienst voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Wij willen dat mensen zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Als dat op eigen kracht of met hulp van de omgeving niet lukt, dan helpen wij daarbij.


Onze organisatie

We zijn een grote organisatie met 12 afdelingen, maar de lijnen zijn kort. Er hangt een informele sfeer en door de open werkplekken loop je makkelijk bij andere collega’s langs. Op iedere etage is een gezellige huiskamer te vinden waar je met een kop koffie bij kunt praten. 

Een sociale werkgever

We zijn een sociale werkgever. Wij hebben niet alleen hart voor onze inwoners, maar ook voor onze medewerkers. We bieden je mogelijkheden om het allerbeste uit jezelf te halen, zodat jij ook het allerbeste kunt geven.

Denk aan persoonlijke ontwikkeling zoals workshops, opleidingen en trainingen. Je krijgt de ruimte om mee te denken, want we hechten waarde aan jouw mening.

We zijn vernieuwend en staan voor veel open. Dus zie je kansen? Grijp deze dan!

Onze medewerkers

Op dit moment werken er zo’n 450 collega’s die op elk verjaardagsfeestje trots vertellen over hun werk, hoe zij zich elke dag inzetten voor een zelfstandig en volwaardig bestaan van de inwoners van de Drechtsteden.

Onze medewerkers hebben een groot maatschappelijk hart. Ze zijn ambitieus, loyaal en gedreven. Wij stimuleren innovativiteit, zelfstandigheid, expertise en professionaliteit.

Heb je een goed idee? Dan kun je daar vaak zelf mee aan de slag. En ook al zijn we een grote organisatie, de lijnen zijn kort. Er hangt er een informele sfeer en door de open werkplekken loop je makkelijk bij andere collega’s langs.

 


Collega aan het woord

Graciella Marica, medewerker Sociale Dienst

Ben je benieuwd naar het verhaal van Graciëlla Marica, Consulent Sociaal Domein? Klik dan hier.

Hybride werken

In het modern ingerichte gebouw aan de Spuiboulevard in Dordrecht zijn verschillende soorten werkplekken te vinden. Zo zijn er flexbureaus, vergaderkamers, maar ook concentratieruimtes en huiskamers.

Uiteraard zijn er genoeg technische mogelijkheden om te vergaderen met mensen die thuis of ergens anders aan het werk zijn. En wil je juist een persoonlijk gesprek? In onze huiskamers kun je ook in een gezellige omgeving even bijpraten.

Als jouw functie dat toelaat is het mogelijk om deels thuis en deels op kantoor te werken. Bespreek tijdens jouw sollicitatiegesprek hoe dit bij jouw functie precies zit.

Wanneer je klantcontact hebt is thuiswerken niet altijd mogelijk. Maar je kan dan vaak wel op verschillende plekken werken. Zo kun je met klanten afspreken bij het wijkteam, of bij de mensen thuis. Wij zoeken naar de beste plek, waar de inwoner zich het prettigste voelt.