Een dag bij onze organisatie

Je werkdag begint op ons Werkplein met een verse cappuccino klaargemaakt door een van de barista’s.

Dat blijft je een gevoel van trots geven, want deze baristabar is een participatieplek waar onze baristatoppers écht volwaardig kunnen meedoen zoals we dat ook in onze regionale visie met elkaar beloofden.

Je collega spreekt je nog even aan en vertelt dat de inwoner die je laatst geholpen zo blij is met de wijkhopper. Ze kan nu weer zelfstandig haar boodschappen doen. Wat een lekker begin van de dag!

Onderweg naar je werkplek loop je langs de verschillende afdelingen waar collega’s bezig zijn met de opgaves “Ontwikkelen naar werk”, “Bestaanszekerheid versterken” en “Zorgen voor ondersteuning”. Je zoekt een werkplek uit en kijkt wat er vandaag op de planning staat: een overleg over de nieuwe beleidsregels en een afspraak over een klant die al een aantal jaar een uitkering heeft, maar heel graag weer aan het werk wil.

Aan het eind van de middag staat er nog een training gepland. Oftewel: geen dag is hetzelfde en de impact die je met jouw werk hebt op de samenleving, dat is nou precies wat werken bij de Sociale Dienst Drechtsteden zo uitdagend en dynamisch maakt.

De Sociale Dienst Drechtsteden is de regionale sociale dienst voor: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Barista bij Sociale Dienst Drechtsteden
collega's Sociale Dienst Drechtsteden zittend overleg