Spring naar inhoud

Werken bij Hardinxveld-Giessendam

Beleidsmedewerker Ondermijning 18 uur (tijdelijk 24 maanden)

Hardinxveld-Giessendam is een veilige en leefbare gemeente en dat willen we uiteraard behouden. Daar hebben we jou bij nodig! Jij levert een belangrijke bijdrage aan het neerzetten van een stevige informatiepositie en je creëert bewustwording voor het thema ondermijning.
 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van het integrale veiligheidsbeleid van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Het werk van de afdeling kent vele aandachtsgebieden zoals ondermijning, radicalisering, cybercrime, (woon)overlast, evenementen, de verbinding tussen Zorg en Veiligheid, woningbraken, fietsdiefstal, brandveiligheid en rampen en crisisbeheersing. De gemeente heeft een belangrijke rol in het voorkomen en vroegtijdig signaleren van situaties van onveiligheid. Als deze zich voordoen moet adequaat worden ingegrepen. Het college heeft Ondermijning als een belangrijk thema benoemd. Als beleidsmedewerker met als specifiek aandachtspunt Ondermijning heb je een belangrijke rol in de aanpak hiervan.

Belangrijke taken zijn het ontwikkelen van beleid op het gebied van ondermijning en het adviseren van burgemeester bij de uitvoering ervan. Je zoekt de samenwerking op met externe partijen en behartigt hierbij de belangen van onze gemeente. Ontwikkelingen binnen jouw vakgebied neem je mee in je rapportages en adviezen. Daarnaast onderzoek en signaleer je ondermijnende criminaliteit. Je brengt mogelijke risico’s en complicaties in kaart en benoemt de bijhorende consequenties. Op basis hiervan draag je alternatieven aan en informeer je het bestuur en indien noodzakelijk de samenwerkingspartners hierover.

Als Beleidsmedewerker Ondermijning organiseer je ook integrale- toezicht- en handhavingsacties. Je draagt zorg voor integrale inzichtelijkheid op alle lopende casuïstiek zowel binnen de gemeente, als in samenwerking met het RIEC en andere partners. Je werkt vanuit de doelstellingen en prioriteiten en stuurt gericht op de realisatie daarvan.

Kortom, jij hebt veel kennis op het brede terrein van Ondermijning en levert een belangrijke bijdrage aan het behoud van een veilig en leefbaar Hardinxveld-Giessendam!
 

Wat neem je mee?

Wij zijn op zoek naar een ervaren adviseur, die complexe problemen kan analyseren en doorgronden. Iemand die zich soepel in een politiek-bestuurlijke omgeving beweegt, bekend is met besluitvormingsprocessen en weet welke omgevingsfactoren meespelen. Je hebt een duidelijke visie, kan deze goed overbrengen en in actie omzetten. Belangrijk daarbij zijn:
 

  • Hbo-/wo-werk en –denkniveau;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
  • Relevante opleiding op het gebied van bijvoorbeeld recht, criminologie, openbare veiligheid of bestuurskunde;
  • Specifieke kennis op het gebied van ondermijning.

Waar kom je te werken?

Onze gemeente is een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. We werken zelf organiserend. Onze kernwaarden zijn: passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. Onze gemeente maakt onderdeel uit van de regio Drechtsteden.

Team Veiligheid
Je komt te werken in het team Veiligheid. Ons team bestaat uit 5 bevlogen medewerkers die zich dagelijks inspannen in de complexe praktijk van mens, samenleving, ruimte en regelgeving. We zijn een hecht team en werken aan verschillende opdrachten. In ons team vinden we het belangrijk dat je een open houding hebt en makkelijk contact weet te maken met mensen. Elke dag is anders, waardoor het erg divers en uitdagend is om voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam te werken. In deze bijzondere tijd werken wij allemaal vanuit huis. Digitale vaardigheden zijn dus van essentieel belang.
 

Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan optimale besteding van onze beschikbare middelen. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

  • je treedt in eerste instantie in dienst voor de duur van 2 jaar, 18 uur in de week.
  • salaris van maximaal € 4.494,- (salarisschaal 10, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
  • mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
  • je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
  • je bouwt een keuzepensioen op via ABP.
  • je krijgt een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Dennis Dolderman (Adviseur Openbare Orde en Veiligheid) via  
06-40132130 of Herman Nieuwenhuis (Adviseur Rampen Bestrijding) via 06-13112097.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Je kunt solliciteren tot en met 12 mei 2021.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam een VOG aan te leveren. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Vacaturenummer79861
Aantal uur per week18
OrganisatieonderdeelGemeente Hardinxveld-Giessendam
Reageer voor13-05-2021