Spring naar inhoud

Werken bij Hardinxveld-Giessendam

Senior Beleidsadviseur Ruimtelijk Domein

Ben jij een ervaren adviseur met een onderscheidende visie op het ruimtelijk domein? Voel je je als een vis in het water in externe netwerken? Kom dan bij ons werken en maak het verschil in onze lokale en regionale beleidsontwikkeling.
 

Wat ga je doen?

Als senior adviseur heb je een brede en uitdagende functie. Je werkt aan complexe vraagstukken zoals de Omgevingswet en de groeiagenda. Je treedt op als projectleider en als projectregisseur voor de Omgevingswet en schakelt tussen verschillende niveaus en netwerken.

Als senior adviseur ruimtelijk domein behandel je complexe juridisch-planologische vraagstukken die voortkomen uit ruimtelijke ontwikkelingen in de gemeente en in de regio Drechtsteden. Je begeleidt bestemmingsplanprocedures van A tot Z. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen van het ruimtelijke ordeningsbeleid door een visie te vormen. Hierbij adviseer en informeer je jouw portefeuillehouder, het college en de gemeenteraad. Je adviseert vanuit jouw vakgebied aan andere teams of in projectgroepen voor ruimtelijke projecten en gebiedsontwikkelingen. Je vertaalt ontwikkelingen op RO-gebied en de Omgevingswet naar de gemeentelijke praktijk en naar beleid. Hierbij zoek je de verbinding binnen de organisatie met andere vakgebieden om integraal te werken aan gerichte oplossingen.

Daarnaast ben je de gangmaker voor ons team op het gebied van zelforganisatie en teamontwikkeling. Wij werken met breed inzetbare beleidsmedewerkers. Je hebt overzicht, brengt samenhang aan tussen de werkvelden en verbindt de betrokken partijen in het ruimtelijk domein. Je volgt regionale ontwikkelingen op de voet en je vertegenwoordigt onze lokale belangen in de regio. Als een echte netwerker ben je in staat om netwerken te vormen en te onderhouden.

Ook ben je een stevige adviseur en sparringpartner voor het bestuur, gemeentesecretaris/algemeen directeur, andere teams en collega's. Je bent het aanspreekpunt in het team en steunt en ondersteunt het team, de medewerkers en de programma's binnen het team. Indien nodig treed je op als buffer naar het college en als escalatiekanaal. Je houdt overzicht en inzicht in de werkzaamheden van het team, bewaakt planning en samenhang en stelt prioriteiten.

Kortom, een brede en uitdagende functie waarin jij schakelt tussen verschillende niveaus en netwerken.
 

Wat neem je mee?

 • Minimaal afgeronde hbo/wo opleiding;
 • Ruime aantoonbare beleids- of advieservaring in het ruimtelijke domein;
 • Ruime kennis van wet- en regelgeving (met name de Omgevingswet) en gemeentelijke besluitvormingsprocessen;
 • Politieke sensitiviteit.
Als persoon ben jij collegiaal en prettig in de omgang, een echte teamspeler die voor het resultaat gaat. Je brengt een goede dosis lef en overtuigingskracht mee. Van nature beschik jij over senioriteit en leiderschap. Dit combineer jij met een ondernemende houding en goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden. Als geen ander neem jij initiatief en je bent sterk in relativeren. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij jouw eigen visie kan verwoorden. Je werkt graag aan nieuwe ontwikkelingen.
 

Waar kom je te werken?

Onze gemeente is een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. We werken zelf-organiserend. Onze kernwaarden zijn: passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. Onze gemeente maakt onderdeel uit van de regio Drechtsteden.

Je komt te werken in het team Samenleving. Het team bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste, kundige professionals die zich dagelijks inspannen in de complexe praktijk van mens, samenleving, ruimte en regelgeving. Als team zijn wij aan het groeien. Het team werkt samen aan beleidsopgaven in zowel het sociaal-maatschappelijk als het ruimtelijk-economisch domein. We zijn een hecht team en werken aan verschillende opdrachten. In ons team vinden we het belangrijk dat je een open houding hebt en makkelijk contact weet te maken met mensen. Elke dag is daardoor anders en daarom is het leuk en divers om voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam te werken.
In deze bijzondere tijd werken wij allemaal vanuit huis. Digitale vaardigheden zijn dus van essentieel belang.
 

Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan optimale besteding van onze beschikbare middelen. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • je treedt in eerste instantie in dienst voor een jaar voor 36 uur per week. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan.
 • salaris van maximaal € 5169,- (salarisschaal 11, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • de organisatie start dit jaar met een functiewaarderingstraject, waardoor het voorlopig om een indicatieve waardering gaat.
 • mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • je bouwt een keuzepensioen op via ABP.
 • je krijgt een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.
Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen samen met jou ervoor dat jouw talent optimaal benut wordt. Er is alle ruimte om nieuwe uitdagingen op te pakken en zo je profiel te verbreden. Samen met de andere teamleden geef je invulling aan de werkwijze van het team. Daarnaast werk je op veel dossiers samen met de regio Drechtsteden, waardoor je je netwerk vergroot. Wij zorgen er samen voor dat je het beste uit jezelf gaat halen!
 

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Ferry Schraa, via 06 – 53 65 55 37 of via het algemene nummer van de gemeente: 14 0184.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Je kunt solliciteren tot 5 mei 2021.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam een VOG aan te leveren. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Vacaturenummer79241
Aantal uur per week36
OrganisatieonderdeelGemeente Hardinxveld-Giessendam
Reageer voor05-05-2021