Spring naar inhoud

Werken bij Hardinxveld-Giessendam

Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

Bereikbaarheid is een belangrijk thema voor Hardinxveld-Giessendam. In de komende jaren werken wij verder aan duurzame oplossingen voor mobiliteit om onze gemeente bereikbaarder te maken en te houden. Kom jij ons helpen bij onze mobiliteitsvraagstukken? Ben jij projectmatig sterk en zoek je samen naar de beste totale oplossing voor leefbaarheid, bereikbaarheid, verkeersveiligheid, duurzaamheid en economische waarde? Dan maken wij graag kennis met je!
 

Wat ga je doen?

Je geeft vorm aan het mobiliteitsbeleid van onze gemeente. Je werkt onder meer aan het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP), mobiliteit (o.m. fietsbeleid), verkeersveiligheid en verkeersvragen vanuit de samenleving. Je adviseert vanuit jouw vakkennis over nieuwe (ruimtelijke) ontwikkelingen en grootschalige projecten. Daarnaast vertegenwoordig jij ook onze gemeente in externe overlegplatforms en je bent betrokken bij lokale- en regionale beleidsontwikkeling.

Met gemak bedenk je meerdere oplossingen voor een vraagstuk, houdt rekening met (complexe) omgevingsfactoren en altijd bereid om aanvaarbare compromissen te sluiten. Je adviseert proactief en het liefst vanuit mogelijkheden en oplossingen. Je bent creatief, beschikt over een goede politieke sensitiviteit en kunt op verschillende vlakken en niveaus goed schakelen en communiceren. Het presenteren en toelichting geven op de plannen gaat jou gemakkelijk af.

Met jouw objectieve blik en gericht op integraal werken, adviseer je het management, de directie en het bestuur. Je houdt je bezig met bestaande én nieuwe vraagstukken en vindt het prettig om daarbij ook out-of-the-box en toekomstgericht te mogen denken.

Kortom, het is een brede functie met veel eigen verantwoordelijkheid waarbij je binnen en buiten onze organisatie samenwerkt!
 

Wat neem je mee?

Je bent een collega met een open houding. Deze houding kenmerkt zich doordat je collegiaal en klantgericht bent. Je hebt oog voor de maatschappelijke en politieke context in je werk en je bent in staat om hierin mee te bewegen en mee te denken. En boven alles ben je in staat om mensen mee te nemen met een goed onderbouwd verhaal en vind je het leuk om complexe zaken aan te pakken en verder te brengen.

Naast jouw enthousiasme en grote interesse in jouw vakgebied neem je mee:

• Een afgeronde Hbo-opleiding richting mobiliteit/verkeerskunde of vergelijkbaar;
• Minimaal 3 jaar kennis en ervaring op het gebied van verkeer en openbaar vervoer;
• Ruime werkervaring binnen een gemeente;
 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het team Samenleving. Het team bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste, kundige professionals die zich dagelijks inspannen in de complexe praktijk van mens, samenleving, ruimte en regelgeving. Als team zijn wij aan het groeien. Het team werkt samen aan beleidsopgaven in zowel het sociaal-maatschappelijk als het ruimtelijk-economisch domein. We zijn een hecht team en werken aan verschillende opdrachten. In ons team vinden we het belangrijk dat je een open houding hebt en makkelijk contact weet te maken met mensen. Elke dag is daardoor anders en daarom is het leuk en divers om voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam te werken.

Wie zijn wij?
Onze gemeente is een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. We werken zelf-organiserend. Onze kernwaarden zijn: passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. Onze gemeente maakt onderdeel uit van de regio Drechtsteden. In deze bijzondere tijd werken wij allemaal vanuit huis. Digitale vaardigheden zijn dus van essentieel belang. 
 

Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan optimale besteding van onze beschikbare middelen. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

  • Je treedt in eerste instantie in dienst voor één jaar voor 16 uur per week. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan.
  • Salaris van maximaal € 4.494,- (salarisschaal 10, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
  • De organisatie start dit jaar met een functiewaarderingstraject, waardoor het voorlopig om een indicatieve waardering gaat.
  • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
  • Je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
  • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP.
  • Je krijgt een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen samen met jou ervoor dat jouw talent optimaal benut wordt. Er is alle ruimte om nieuwe uitdagingen op te pakken en zo je profiel te verbreden. Samen met de andere teamleden geef je invulling aan de werkwijze van het team. Daarnaast werk je op veel dossiers samen met de regio Drechtsteden, waardoor je je netwerk vergroot. Wij zorgen er samen voor dat je het beste uit jezelf gaat halen!
 

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Ferry Schraa, via 06 – 53 65 55 37 of via het algemene nummer van de gemeente: 14 0184.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Je kunt solliciteren tot 5 mei 2021.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam een VOG aan te leveren. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 

Vacaturenummer79222
Aantal uur per week16
OrganisatieonderdeelGemeente Hardinxveld-Giessendam
Reageer voor05-05-2021