Spring naar inhoud

Werken bij Hardinxveld-Giessendam

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

Op het gebied van wonen is er werk aan de winkel in en om Hardinxveld-Giessendam! Als beleidsmedewerker Ruimtelijk Domein werk je aan de versnellingsopgave waarmee we lokaal en regionaal willen voorzien in de sterk toegenomen vraag naar woningen. Je bent zowel in Hardinxveld-Giessendam als in 2 regio's actief.
 

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling behandel je juridisch-planologische vraagstukken. Deze vraagstukken komen voort uit ruimtelijke ontwikkelingen in onze gemeente en in de regio Drechtsteden. Je beoordeelt ruimtelijke initiatieven die niet passen in het bestemmingsplan door vooroverleg en begeleidt bestemmingsplanprocedures van A tot Z.

Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het opstellen van het ruimtelijke ordeningsbeleid door een visie te vormen. Hierbij adviseer en informeer je jouw portefeuillehouder, het college en de gemeenteraad. Ook adviseer je vanuit jouw specialisme andere teams en projectgroepen die bezig zijn of gaan zijn met ruimtelijke projecten en gebiedsontwikkelingen.

Jij zoekt verbinding binnen de organisatie met andere vakgebieden om integraal te werken aan gerichte oplossingen. Je vertaalt ontwikkelingen op RO-gebied en de Omgevingswet naar de gemeentelijke praktijk en naar beleid. Kortom, het is een brede functie met veel eigen verantwoordelijkheid waarbij je binnen en buiten onze organisatie samenwerkt!
 

Wat neem je mee?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Kennis van en aantoonbare ervaring met het maken van beleid;
 • Relevante werkervaring op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en wonen is een pré;
 • Je bent op de hoogte van de omgevingswet en de daaronder liggende onderdelen omgevingsvisie, omgevingsplannen en het Digitaal Stelsel Omgevingswet;
 • Kennis van wet- en regelgeving en gemeentelijke besluitvormingsprocessen.
Als persoon ben jij collegiaal en prettig in de omgang. Je bent leergierig en denkt creatief mee. Het helpt dat jij  ondernemend bent en praktisch ingesteld. Jij zet jouw communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht in om resultaten te boeken. Als geen ander weet jij de boodschap over te brengen. Bij ons heb je een breed takenpakket. Dat vraagt flexibiliteit en brede inzetbaarheid van onze medewerkers. Daarnaast heb jij verantwoordelijkheidsgevoel en ben je doelgericht en initiatiefrijk.
 

Waar kom je te werken?

Onze gemeente is een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. We werken zelforganiserend. Onze kernwaarden zijn: passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. Onze gemeente maakt onderdeel uit van de regio Drechtsteden.

Je komt te werken in het team Samenleving. Het team bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste, kundige professionals die zich dagelijks inspannen in de complexe praktijk van mens, samenleving, ruimte en regelgeving. Als team zijn wij aan het groeien. Het team werkt samen aan beleidsopgaven in zowel het sociaal-maatschappelijk als het ruimtelijk-economisch domein. We zijn een hecht team en werken aan verschillende opdrachten. In ons team vinden we het belangrijk dat je een open houding hebt en makkelijk contact weet te maken met mensen. Elke dag is daardoor anders en daarom is het leuk en divers om voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam te werken.

In deze bijzondere tijd werken wij allemaal vanuit huis. Digitale vaardigheden zijn dus van essentieel belang.
 

Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan optimale besteding van onze beschikbare middelen. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • je treedt in eerste instantie in dienst voor een jaar voor 29 uur per week. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan.
 • salaris van maximaal € 4494,- (salarisschaal 10, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • De organisatie start dit jaar met een functiewaarderingstraject, waardoor het voorlopig om een indicatieve waardering gaat.
 • mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • je bouwt een keuzepensioen op via ABP.
 • je krijgt een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.
Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen samen met jou ervoor dat jouw talent optimaal benut wordt. Er is alle ruimte om nieuwe uitdagingen op te pakken en zo je profiel te verbreden. Samen met de andere teamleden geef je invulling aan de werkwijze van het team. Daarnaast werk je op veel dossiers samen met de regio Drechtsteden, waardoor je je netwerk vergroot. Wij zorgen er samen voor dat je het beste uit jezelf gaat halen!
 

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Krien de Jong via 06 – 39 72 15 31 of via het algemene nummer van de gemeente: 14 0184.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Je kunt solliciteren tot 5 mei 2021.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam een VOG aan te leveren. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Vacaturenummer79201
Aantal uur per week29
OrganisatieonderdeelGemeente Hardinxveld-Giessendam
Reageer voor05-05-2021