Spring naar inhoud

Wie zijn wij?

foto Kelly BuijkKelly Buijk, medewerkster Team Omgevingszaken.

 

Ik ben Kelly Buijk geboren en getogen in Hardinxveld- Giessendam en hoe leuk en handig is het als je binnen je eigen gemeente kan gaan werken? Deze kans kreeg ik in 2016 bij het team Omgevingszaken.

 

Het is een kleine gemeente met dorpse sferen, open collega's die altijd bereid zijn je te helpen en flexibele werktijden. Dit is zeker een pluspunt. Bij de gemeente Hardinxveld krijg je veel kansen om opleidingen te volgen en om jezelf verder te ontwikkelen.

 

 Mijn werkdagen zijn verschillend met soms een vergadering in een andere Drechtsteden gemeente. Dit is erg leuk voor de afwisseling. Wanneer we met handhavingszaken bij de rechtbank uitkomen is dit altijd een uitdaging. Op het moment dat er dan zaken gewonnen worden, worden deze successen gevierd met collega's.


Foto Barbera van Wieren-van LeeuwenBarbera van Wieren-van Leeuwen, Team Samenleving


Een kleine gemeente kent zijn eigen dynamiek. Je staat dichtbij de burgers, bestuurders en de betrokken organisaties. En dat is razend interessant. Want jij bent vaak de schakel tussen de partijen en van daaruit mag je werken. Dit houdt in dat je blik op een onderwerp breed is en dat je ook diverse onderwerpen op je bureau hebt liggen. Je bent geen klein radartje, maar een motor.


Een kleine organisatie kent het gemak van snel bij elkaar binnen lopen. Onze gemeente biedt goede opleidingsmogelijkheden en mooie kansen. Je krijgt echt de kans om je te ontwikkelen. Je krijgt veel ruimte om je eigen tijd in te delen, zolang je de belangen van onze gemeente niet uit het oog verliest. En dat geeft ruimte om werk en privé goed op elkaar af te stemmen. Hardinxveld-Giessendam kent een goede onderlinge sfeer. Zoals in iedere organisatie speelt er bij ons ook weleens iets. Ik vind het daarom fijn dat ons team goed samenwerkt en openstaat voor feedback. Ik werk er daarom al sinds 1991 met veel plezier.


Foto Jorien FaseJorien Fase, Beleidsmedewerker


Ik werk nu ruim een jaar als beleidsmedewerker in HG. Na een adviesfunctie bij een landelijke overheidsorganisatie ging ik op zoek naar een baan bij een gemeente. Ik wilde namelijk graag concrete dingen opleveren voor inwoners. In mijn zoektocht koos ik heel bewust voor een kleine gemeente. Want in een kleine gemeente zit je dicht op het bestuur en ben je verantwoordelijk voor meerdere onderwerpen. En al die onderwerpen loods je dan weer door de volledige beleidscyclus. Dat leek me lekker afwisselend en vooral ook heel leerzaam. In Hardinxveld-Giessendam vond ik dat.

 

Hardinxveld-Giessendam heeft veel van mijn verwachtingen waargemaakt. Mijn takenpakket is heel divers en ik werk nauw samen met de wethouders. Hierbij ervaar ik veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. We werken met zelf organiserende teams en dat vraagt best wel wat van je als professional. Gelukkig kun je als collega's onderling elkaar vaak helpen. Doordat we samenwerken in de regio Drechtsteden zijn er ook buiten het gemeentehuis collega's om mee te sparren. Dat betekent dat ik regelmatig in de regio te vinden ben.

Mijn collega's en ik schrijven ook adviezen voor de wethouders, als zij vergaderen met de andere regiobestuurders. Daarnaast hou ik mij bezig met overleggen met maatschappelijke partners, raadsvergaderingen en natuurlijk het schrijven van collegevoorstellen. Dat laatste doe ik trouwens ook soms thuis. Ik vind het prettig om mijn werkzaamheden vooral in het gemeentehuis zelf uit te voeren. Doordat wij een kleine organisatie zijn, heerst er een betrokken sfeer. Je leert snel veel collega's kennen en kan makkelijk bij elkaar naar binnen lopen. Dit geldt voor de collega's van de verschillende teams, maar ook voor de bestuurders.