Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Logo gemeente DordrechtWaar gaan wij voor? 
Dordrecht is een stad vol ambities, stevig geworteld in het verleden én gericht op de toekomst. In 2030 is onze stad een nog betere versie van zichzelf: een groene, levendige stad die beweegt naar 140.000 inwoners, met een veerkrachtige bevolking en een hoger welvaartsniveau, sociaaleconomisch in balans.


We zetten de komende vier jaar in op een snelle en gefocuste groei met 4000 kwalitatief hoogwaardige en duurzame woningen in het binnenstedelijke gebied. Ook zetten we in op 4000 nieuwe banen, met de uitgifte van nieuwe vestigingslocaties én acties om  in de top 5 MKB-vriendelijkste grote gemeenten van Nederland te komen.  Om onze stad bereikbaar te houden investeren we in 2 belangrijke OV-knooppunten: het Centraal Station en de Campus Leerpark/Gezondheidspark. In onze sociale agenda gaan we meerjarige afspraken aan met zorgpartners en werken we samen aan innovatie en passende zorg.  Dordrecht is door haar ambities toonaangevend binnen de Drechtsteden en Zuid-Holland Zuid en heeft een warme aansluiting op provinciale, landelijke en Europese ontwikkelingen. We vervullen een leidende rol in het concretiseren van de regionale Groeiagenda 2030.

Waar staan wij voor?
Als gemeentelijke organisatie geloven wij in de stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. Zij zijn de drijvende kracht achter de stad die we zijn en willen worden. Doelen bereiken wij door partijen bij elkaar te brengen, te realiseren en te ondersteunen. Wat we ook doen, het begint in de stad. 
We ‘werken vanuit de bedoeling’: we stellen de vraag uit de stad centraal, doen wat nodig is en wegen steeds onze rol en inzet af. In onze acht opgaven pakken wij vraagstukken integraal en met focus op. De opgaven worden bemenst vanuit acht vakinhoudelijke clusters die op hun beurt weer zijn onderverdeeld in (waar mogelijk zelforganiserende) kernteams. Als gemeentelijke organisatie vinden we het belangrijk dat medewerkers het beste uit zichzelf en anderen halen en hun talenten optimaal inzetten voor Dordrecht. 

Daar wil je bij horen!

Werken voor Dordrecht is extra leuk, omdat de stad precies de juiste schaalgrootte heeft: de stad biedt complexe grootstedelijke uitdagingen en  tegelijkertijd is de organisatie compact genoeg om slagkracht en korte lijnen te behouden. Dordrecht is daarmee de perfecte omgeving om jouw talent voor in te zetten. Zeker als je je herkent in de volgende eigenschappen die we in Dordrecht zeer waarderen:
  • Jij werkt van nature integraal; verbindt waar nodig en kan daarin goed aansluiten op de dynamiek van verschillende netwerken in de stad;
  • Jij maakt niet alleen goede plannen, maar krijgt ze in samenwerking met partners ook écht van de grond: door je praktische benadering het mobiliseren van mensen behaal je zo het beste resultaat voor de stad;
  • Je ziet kansen die je door jouw communicatieve vaardigheden optimaal weet te benutten; dit vraag ook dat je zaken ter discussie durft te stellen;
  • Je hebt een sterk zelfbewustzijn en je hebt de ambitie om het beste uit jezelf en anderen te halen en jezelf te ontwikkelen.


Kijk voor meer informatie en de vacatures op https://www.werkenbijdordrecht.nl/