Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Stagiair Biodiversiteit

Zit jij in je 3e of 4e studiejaar in de richting  bos- en natuurbeheer, natuur en landbouw, biologie? Ben jij enthousiast en niet bang om direct actie te ondernemen? Dan is dit de stage voor jou!
 

Wat ga je doen?

Als stagiair(e) krijg je de unieke kans om 4 tot 6 maanden mee te lopen met de stadsecoloog van gemeente Dordrecht. Daarbij passen de kerncompetenties: samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, initiatief nemen, resultaatgericht zijn en is het natuurlijk een pre om affiniteit te hebben met biodiversiteit. 

De stadsecoloog voert gesprekken met verschillende mensen/afdelingen in de hele organisatie en tijdens deze stage zal jij dus ook te maken hebben met overleggen voeren, meedenken en helpen aan verschillende projecten, aan het beleid zelf werken en zal je zelf moeten nadenken over bijvoorbeeld ecologisch advies, want ook jouw mening telt!

Tijdens de stage biodiversiteit komen er meer en verschillende aspecten naar voren met betrekking tot de buitenruimte. Je zal je tijdens deze stage voornamelijk bezighouden met het uitwerken van het biodiversiteitsbeleid. Een voorbeeld van een verschillend aspect is: de relatie tussen honing bijen en wilde bijen te onderzoeken en beter inzichtelijk te maken en daarbij na te kunnen denken en bij te dragen aan het bijenbeleid.
 

Wat neem je mee?

Wij zoeken een enthousiaste stagiair(e) die initiatief toont en niet bang is om direct actie te ondernemen. Je bent een netwerker en proactief. Je werkt graag met een ander samen en bent sociaalvaardig.

  • Je volgt een relevante HBO-/WO-opleiding (bijvoorbeeld bos- en natuurbeheer, natuur en landbouw, biologie etc.);
  • Je bevindt je in je 3e of 4e studiejaar;
  • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar;
  • Je bent communicatief vaardig: je vindt het leuk om wervend en helder te communiceren (in woord en geschrift);
  • Affiniteit met biodiversiteit door bijvoorbeeld actief te zijn als vrijwilliger in de biodiversiteit;
  • Je neemt initiatief: je komt zelfstandig in actie, grijpt kansen of creëert ze zelf en bent de katalysator in processen;
  • Je bent nauwkeurig: je werkt precies, houdt de details in de gaten, documenteert en verspreidt tijdig de bestanden/materialen en komt terug op de gemaakte afspraken.
  • Je bent resultaatgericht: Je bent volhardend en vasthoudend. De deadlines worden altijd gehaald of op tijd bijgesteld;
Je bent creatief: je komt met frisse ideeën en schroomt niet om van gebaande paden af te wijken. Je houdt ons ook regelmatig de spiegel voor en geeft constructief weerwoord. Want wij willen graag leren.
 

Waar kom je te werken?

Je komt vanaf september 2021 te werken in het team adviseurs onder het cluster ruimtelijke kwaliteit. In de praktijk werk je ook veel samen met het opgave team Groenblauwe stad. Wij willen met het team groenblauwe structuren aanleggen en met de groenblauwe structuren bedoelen  wij klimaatadaptatie, biodiversiteit en een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving in Dordrecht. Daarnaast werkt Dordrecht momenteel aan de uitwerking van hun groenbeleid.

 

Wat bieden we jou?

Een meewerkstage met onderzoeksopdrachten en een stagevergoeding afhankelijk van opleidingsniveau en leerjaar. Je kunt rekenen op een dynamische werkomgeving en enthousiaste collega’s. Wij bieden een betrokken stagebegeleiding en afstemming van de werkzaamheden aan de eisen van je opleiding.
 

Solliciteren of meer weten?

Is dit de stage die je zoekt? Solliciteer dan direct online voor 16-07-2021. Voor vragen over deze stagevacature kun je contact opnemen met het stagebureau@dordrecht.nl
 

Vacaturenummer83021
Aantal uur per week24
OrganisatieonderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor16-07-2021