Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Adviseur Strategie en Innovatie

Heb jij voldoende lef en durf om met innovatieve en duurzame veranderingen te komen in een stabiele organisatie? Herken je kansen en strategische ontwikkelingen in de buitenwereld die je kan vertalen naar praktische toepassingen en werkwijzen? Dan ben jij de adviseur die wij zoeken voor leefbare, veilige en economisch sterke wijken in Dordrecht!
 

Wat ga je doen?

Als adviseur strategie en innovatie bij het cluster wijken ben je actief met innovaties en strategische veranderingen die invloed hebben op de integrale ontwikkeling van sterke wijken in Dordrecht. Belangrijke focus ligt daarbij op de ontwikkelingen in de openbare ruimte, in combinatie met die op de sociale en fysieke gebieden.

Het cluster Wijken bevordert vitale, zorgzame, veilige en leefbare wijken. Je werkt nauw samen met bewoners, ondernemers, organisaties en instellingen aan een aantrekkelijke omgeving om in te wonen, werken en te leven. Je stimuleert initiatieven uit de samenleving en je laat de realisatie daar waar deze het meest effectief kan plaatsvinden.

Een dynamische en diverse rol waarbij verbinding met in-en externe partijen bijdraagt aan het vormen van het beleid en de vooraf gestelde doelen. Zelf signaleer je proactief zaken die moeten worden aangepakt en voorziet deze van de meest passende oplossing. Een vraagstuk kan zijn; wat is het effect van de huidige Corona crisis op de leefbaarheid in wijken?

Je adviseert de clustermanager over de vertaling van landelijke ontwikkelingen naar eigen organisatie. Je bent in staat om een relevant netwerk op te bouwen om regionaal en landelijk kennis te delen en de lokale onderwerpen met steun van buiten te kunnen aanpakken. Je houdt daarbij rekening met de ontwikkeling van de organisatie die nodig is om bestuurlijke prioriteiten te kunnen realiseren.

In Dordrecht wordt er opgavegericht gewerkt. Acht belangrijke uitdagingen van de stad zijn als opgave benoemd, welke ook spelen in de wijken. Je levert actief een bijdrage aan de opgaven, groen-blauwe stad, duurzame stad en bouwende stad.
 

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde wo opleiding of aantoonbaar wo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Uitstekende advies vaardigheden;
 • Ervaring in innovatieve trajecten;  
 • Het telt als pré wanneer je ervaren bent in :
  • Datavaardigheden
  • Digitale ontwikkelingen
  • Zelforganisatie
Je bent makkelijk benaderbaar, communicatief zeer vaardig en je beschikt over een gezonde dosis empathisch vermogen. Diepgaande inhoudelijke kennis van alle thema's is niet essentieel, maar je moet wel alle informatie bij elkaar kunnen brengen.

Je kan makkelijk veranderen in rollen en taken. Ook heb je geen probleem met een tijdelijk andere functie als de organisatie dat vraagt.

Creativiteit en resultaatgericht zijn essentieel in deze functie. Jij weet anderen te enthousiasmeren, motiveren en waar nodig op sleeptouw te nemen. Soms vraagt het werk dat je buiten de lijntjes kleurt. Op een verantwoorde, creatieve wijze durf je een uitzondering te maken en weet je dit ook te onderbouwen. Je hebt een vernieuwende blik en uitgesproken visie op processen binnen de organisatie en komt tot adviezen en oplossingsrichtingen om deze te verbeteren. Ten slotte beschik je over een natuurlijke drive om jezelf te willen blijven ontwikkelen.
 

Waar kom je te werken?

Organisatie
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze stad. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. Wij zijn er van overtuigd dat een divers personeelsbestand het contact en de aansluiting met de burgers kan verbeteren. Doordat burgers zich herkennen in het personeel, wordt het makkelijker om aansluiting te vinden. Dit helpt jou als adviseur. Je krijgt van ons veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad.

Wie zijn wij?
De gemeentelijke organisatie is opgedeeld in acht clusters. Het cluster Wijken kent vijf teams met totaal ruim 100 medewerkers. Jouw thuisbasis ligt in het team Wijkadvies, een klein team met 4 adviseurs.  Waar nodig ondersteunen we elkaar en vullen we elkaar aan. Er is volop ruimte voor eigen ideeën. Als adviseur ben je actief op alle terreinen van het cluster.
 

Wat bieden we jou?

Een uitdagende baan en afwisselende functie waarbij het schaalniveau van Dordrecht maakt, dat jij zelf het verschil kunt maken in een omgeving waarin je kunt groeien en ontwikkelen. Met daarbij volop ruimte voor initiatieven en ideeën vanuit jouw kant.
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van de ambities van Dordrecht. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband. Aanvang per september 2021.
 • Salaris van maximaal € 5.872,- (salarisschaal 12, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt;
 • Je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt;
 • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP.

 

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Joop Veth (Adviseur Strategie en Innovatie) via 06 250 95 232 of Edwin van Dieën (Clustermanager) dagelijks tussen 17.00 en 18.00 uur via 06 227 05 380.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 3 en vrijdag 4 juni.

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Dordrecht een VOG aan te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Vacaturenummer81881
Aantal uur per week36
OrganisatieonderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor21-06-2021