Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Senior medewerker Financieel Beheer

Werken bij het Centraal Bedrijfsbureau van de gemeente Dordrecht betekent aan de slag gaan met uiteenlopende onderwerpen op het gebied van gemeentelijke financiën en samen met energie werken aan onze ambities. Draag jij bij aan het realiseren van onze ambities? Ben jij het financieel talent met een hands-on mentaliteit en de ambitie om te ontwikkelen? Binnen het Centraal Bedrijfsbureau van de Gemeente Dordrecht krijg jij de kans om jouw deskundige kennis op het gebied van (gemeente) financiën in te zetten en met jouw energieke en proactieve houding het verschil te maken in de uitvoering en ontwikkeling van onze dienstverlening.

Jij maakt het verschil door oog te hebben voor het verhaal achter de cijfers en het actief zoeken van de samenwerking en de verbinding met de diverse belanghebbenden in de organisatie. Wij zijn benieuwd wat jij meebrengt aan kennis, persoonlijke eigenschappen en vaardigheden om het team te versterken.

Onze organisatie is volop in ontwikkeling en daardoor krijg je veel ruimte om met ons nieuwe wegen te verkennen en processen te verbeteren. Dit geeft jou ook mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak.

Past dit bij jou? Dan verwelkomen wij jou graag in ons team bij het Centraal Bedrijfsbureau van de Gemeente Dordrecht; Een werkomgeving met tal van kansen en mogelijkheden!

 

Wat ga je doen?

Ons team is gebouwd op samenwerking. Met je collega's maak je continu afspraken over het werk en de voortgang. Je zoekt elkaar bewust op bij vraagstukken en zorgt dat het werk binnen de afgesproken tijd is afgerond. Je houdt toezicht op de kwaliteit en planning op jouw eigen werkzaamheden en die van jouw collega's. Je vindt het geen probleem jezelf kwetsbaar op te stellen en hulp te vragen als iets niet lukt. Als zaken niet lekker lopen ga jij hierover het gesprek aan met een constructieve houding om samen met collega's te zoeken naar structurele oplossingen.

Met je directe collega's ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor onder andere de volgende werkzaamheden:
 

 • Inrichten, beheren en doorontwikkelen van de gemeentelijke financiële administratie (o.a. rekeningschema, activa, reserves & voorzieningen, begrotingswijzigingen).
 • Ondersteunen van de lijnorganisatie met adequate financiële en bedrijfsvoering informatie.
 • Ondersteunen bij het tot stand komen van cyclische producten (o.a. begroting, rapportages, jaarrekening)
 • Ook in de teamontwikkeling heb je een rol en verwachten we een kritische proactieve houding.
 

Wat neem je mee?

 • Minimaal relevante afgeronde hbo opleiding.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring.
 • Bij voorkeur ervaring met gebruik van Key2Finance (of vergelijkbaar financieel systeem).
 • Het is een pré wanneer jij op de hoogte bent van BTW en BBV voorschriften.

Je brengt een flexibele werkhouding mee, toont initiatief en maakt zaken snel eigen. Daarnaast heb je uitstekende communicatieve en oplossingsgerichte vaardigheden. Je vindt het leuk om verschillende nieuwe taken op te pakken en weet met een proactieve instelling taken tot een goed einde te brengen. Je hebt een open en op samenwerking gerichte houding. Je hebt een leergierige instelling, bent niet bang voor zelfreflectie en durft feedback te geven en te ontvangen. Je bent in staat om prioriteiten te bepalen en werkt nauwkeurig. Een boekhouding kent voor jouw geen geheimen en je kan moeiteloos de verbanden leggen tussen de diverse processen. Het voeren van gesprekken op verschillende niveaus gaat je van nature goed af.

Twijfel je over de affiniteit met het vakgebied, bel gerust om samen te kijken of er voldoende aansluiting is!

Daarnaast vinden wij binnen Dordrecht de volgende competities organisatie breed belangrijk:
 
 • Analytisch ben je sterk en zie jij kansen. Je kan makkelijk verbanden leggen en door jouw communicatieve vaardigheden weet jij de kansen optimaal te benutten;
 • Je bent in staat jouw eigen weg te vinden in een dynamische omgeving én hebt het vermogen om effectief te kunnen samenwerken om tot betere prestaties te komen;
 • Je kan met weerstand omgaan en kan goed functioneren binnen een veranderend team.
 • Je wilt resultaat zien van je werk en bent flexibel en veerkrachtig.
 • Je hebt een sterk zelfbewustzijn en je hebt de ambitie om het beste uit jezelf en anderen te halen en jezelf te ontwikkelen;
 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het cluster Versterking Bedrijfsvoering en Organisatie op de afdeling Centraal BedrijfsBureau (CBB). Het Centraal Bedrijfsbureau is een team met ambitie. We hebben de ambitie om onze dienstverlening elke dag weer met elkaar goed neer te zetten én beter te worden in uitvoering en vorm. Hierbij staan onze kernwaarden centraal:

 • Continuïteit
 • Efficiëntie
 • Kwaliteit
 • Samenwerken
 • Ontzorgen

De afdeling bestaat momenteel uit 20 medewerkers. Bij ons heerst er een informele en collegiale werksfeer. Het team is verantwoordelijk voor advies, analyse en verwerking van diverse financiële processen. Het gaat hierbij om de personele budgetten, de financiële administratie en informatievoorziening.

Ons team is in ontwikkeling. We zijn o.a. bezig met het doorlichten van de processen aan de hand van onze kernwaarden. We werken met een procesgericht perspectief en zetten samen stappen in het verbeteren van de processen en hiermee onze dienstverlening en samenwerking als team. 
 

Wat bieden we jou?

We starten met een jaarcontract (voor 36 uur per week) die we bij een positieve evaluatie na 1 jaar omzetten naar een contract voor onbepaalde tijd. Je krijgt een veelzijdige en uitdagende functie in een plezierige werkomgeving waar initiatieven gewaardeerd worden. Daarnaast werk je samen met enthousiaste collega’s. Het salaris voor deze functie bedraagt afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring maximaal € 4.048,- (schaal 9 Car/Uwo) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij zijn een moderne werkgever met volop ontwikkelingskansen. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe fiets.

Bij aanname bespreken wij in goed overleg het werkrooster met je (conform de RIVM regels).
 

Solliciteren of meer weten?

Je kunt direct en alleen online solliciteren. Informatie over de functie kun je opvragen bij mevrouw Gwenny van IJzendoorn, teamleider Centraal Bedrijfsbureau, telefoonnummer 06 – 51 91 92 53.
 

Vacaturenummer79141
Aantal uur per week36
OrganisatieonderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor04-05-2021