Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Bestuursondersteuner

Werken voor het college: ga jij de uitdaging aan? Ben jij integer, proactief én heb jij daarbij oog voor de samenleving?  Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Wat ga je doen?

Als assistente van een wethouder wordt er veel van je gevraagd, want het ontzorgen van de bestuurders van de oudste stad van Holland is een verantwoordelijke taak. Je weet wat er speelt, wat de wethouder belangrijk vindt en je hebt gevoel voor politieke verhoudingen. De stakeholders staan op je netvlies en je blijft op de hoogte van de actualiteiten in de portefeuille. De nooit aflatende stroom aan vragen en binnenkomende mailtjes op eigen initiatief afhandelen of uitzetten en bewaken, zie jij als een uitdaging. Iedere e-mail moet door je handen, je hoofd en je gevoel, maar altijd met verstand. In alle hectiek zorg je voor rust, overzicht en een goede sfeer. Je opereert zo veel mogelijk zelfstandig, maar je stemt op de juiste momenten af met de wethouder en houdt hem op de hoogte van lopende zaken. Je bent (sparring)partner in het team van de wethouder en de bestuursvoorlichter. Je bent niet bang om op hoog niveau te werken. Politiek en mensen vind je mateloos interessant en dat helpt je om de juiste beslissingen te nemen. Want beslissingen neem je constant. Meestal alleen, soms in teamverband, maar altijd met het belang van de wethouder in je achterhoofd.
 

Wat neem je mee?

We hoeven jou als doorgewinterde assistente niet te vertellen hoe het vak er uit ziet: complex agendabeheer, het coördineren van de (digitale) stukkenstroom en het integer en discreet omgaan met vertrouwelijke en politiek gevoelige informatie; je hebt het allemaal in je vingers. De Nederlandse taal beheers jij tot in de puntjes. Je kunt goed prioriteiten stellen en je bent stressbestendig. Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden, die je in staat stellen gemakkelijk tussen verschillende niveaus en disciplines te schakelen. Je bent collegiaal, want in ons team vervangen we elkaar bij ziekte en vakantie. Je bent flexibel, want iedere 4 jaar kun je als gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen voor een andere wethouder komen te werken.

Wij vragen iemand met HBO werk- en denkniveau met een secretaresseopleiding en minimaal 5 jaar werkervaring. Ook bij vergelijkbaar niveau door aantoonbare werkervaring nodigen wij je uit om jouw interesse kenbaar te maken. Ben jij 4 dagen in de week beschikbaar, waarvan in ieder geval de maandag en vrijdag jouw werkdagen zijn, dan zien we graag jouw brief en CV.
 

Waar kom je te werken?

Het team Bestuur- en Managementondersteuning (BMO) is onderdeel van het cluster Management en Ondersteuning en verzorgt de secretariële, logistieke en administratieve ondersteuning van het College van Burgemeester & Wethouders, de clusters en opgaven. De teamleden zijn met elkaar verbonden in hun professionaliteit als ondersteuner. Wij delen met en leren van elkaar en vervangen en helpen elkaar waar nodig. Vanuit BMO word je op verschillende organisatieonderdelen ingezet. In dit geval voor de ondersteuning van een van de wethouders.

Wie zijn wij?
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze stad. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. Je krijgt van ons veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad.
 

Wat bieden we jou?

We bieden je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 32 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.591,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 8, cao gemeenten, peildatum 1-10-2020).

Wij zijn een moderne werkgever. Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris (dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe fiets.
 

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden, solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Marianne Aarts via 078-770 4290.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 10 december. Eventuele tweede gesprekken staan gepland op maandag 14 december.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Vacaturenummer73001
Aantal uur per week32
OrganisatieonderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor07-12-2020