Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Junior Planjurist

Als Junior Planjurist werk je mee om de ambities van Dordrecht juridisch planologisch mogelijk te maken. Daarbij analyseer je de mogelijkheden en ben je creatief in het bedenken van oplossingen die passen in de context van de opgave. Dit doe je samen met collega's van stedenbouw, milieu, projectleiders, externe opdrachtgevers en ontwikkelaars. Jouw advies-vaardigheden komen daarbij goed van pas. Je gaat ook actief aan de slag met de Omgevingswet.
 

Wat ga je doen?

Jij adviseert over de ruimtelijke ordening en in de breedste zin van het woord aan zowel projectleiders als andere vakdisciplines en het gemeentebestuur. De werkzaamheden zijn zeer divers en betreffen zowel ontwikkelingsprojecten, werkzaamheden in de beheerfase, als de invoering van de Omgevingswet.
Je stelt bestemmingplannen op en begeleid de ruimtelijke procedure(s) onder begeleiding van een senior planjurist. Vanaf 2021 komen daar ook de omgevingsplannen bij. Daar kan bij horen dat je opdrachtgever bent voor onderzoeken ten behoeve van bestemmingsplannen. In sommige gevallen ben je mede verantwoordelijk voor de uitbesteding van te maken bestemmingsplannen. Daarnaast vormt het toetsen van aanvragen om omgevingsvergunning, zowel voor het bouwen als voor gebruikswijzigingen een belangrijk deel van de werkzaamheden.

Het spreekt voor zich dat de planjurist bekend is met de nieuwste standaarden en op de hoogte is van ontwikkelingen op het gebied van landelijke wetgeving - in het bijzonder de Omgevingswet -en jurisprudentie op het gebied van ruimtelijke ordening en aanverwante rechtsgebieden. Affiniteit met digitale aspecten is een pré.
 

Wat neem je mee?

Als junior planjurist vind je het leuk om met anderen samen te werken en anderen werken graag samen met jou. Je stelt kritische vragen, maar weet ook snel een praktische vertaling te maken en zaken voor elkaar te krijgen. Daarbij verlies je het grotere geheel niet uit het oog. Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen. Als het een keer niet helemaal loopt zoals je had gedacht, dan leiden je humeur en je humor daar niet onder. Vanzelfsprekend beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Je hebt een afgeronde relevante Hbo en/of wetenschappelijke opleiding (bijvoorbeeld ruimtelijke ordening en planologie of rechten). Je hebt bij voorkeur al enkele jaren werkervaring in het vakgebied en affiniteit met het opstellen van bestemmingsplannen. Kennis van de omgevingswet is hierbij een grote pré.
 

Waar kom je te werken?

De gemeente Dordrecht is een opgave-gestuurde organisatie. Op dit moment zijn negen opgaven geformuleerd, waar vanuit acht verschillende clusters aan wordt gewerkt. De organisatie heeft zich ten doel gesteld om meer van buiten naar binnen te werken, zich flexibeler te organiseren, meer gericht te zijn op het bereiken van maatschappelijke effecten die het verschil maken en vraagstukken integraler aan te pakken.

Het cluster Ruimtelijke Kwaliteit is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de ruimtelijke ordening en openbare ruimte van Dordrecht. Dit doet zij door het organiseren en maken van beleid, programmering, ontwerp, beheer en uitvoering. Op tactisch en operationeel niveau en op strategisch niveau als het gaat om het planjuridische- en erfgoedinstrumentarium.

Het cluster adviseert en draagt vanuit kennis en vakmanschap bij aan strategische vraagstukken en opgaven van de stad. Over het geheel vervult het cluster de opdrachtgeversrol op reguliere ontwikkeling en het beheer. Bij specialistische vakdisciplines zorgt de cluster ook voor de uitvoering van de werkzaamheden. Bij de ontwikkeling van het plan juridisch instrumentarium en erfgoedinstrumentarium (Bestemmingsplan, Omgevingsplan, Erfgoedverordening) heeft het cluster naast bovenstaande rollen ook de initiatiefrol.

Ruimtelijke Kwaliteit bestaat uit acht teams. Eén van die teams is de vakgroep Juridisch-planologische zaken waar jij lid van wordt. De vakgroep bestaat momenteel uit 4 planjuristen die jouw toekomstige collega's worden.
 

Wat bieden we jou?

We bieden een veelzijdige functie, waarbij je jouw kennis van ruimtelijke ordening, planologie en rechten over de volle breedte kunt benutten. Je komt terecht in een plezierige werkomgeving waar initiatieven gewaardeerd worden. Daarnaast werk je samen met enthousiaste en gedreven collega’s.
Je krijgt een arbeidsovereenkomst van één jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op een vaste arbeidsovereenkomst (32 uur is bespreekbaar).

Het salaris voor deze functie bedraagt afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring maximaal € 4.494,- (schaal 10 Car/Uwo) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij bieden jou daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, opname in het ABP-pensioenfonds, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto maand salaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie van te kopen.
 

Solliciteren of meer weten?

We komen graag in contact met jou als je interesse hebt in deze functie. Je kunt direct online solliciteren. Als je meer wilt weten over deze functie neem dan contact op met Jan Booij, Clustermanager Ruimtelijke Kwaliteit, telefoonnummer 06-20675249.

Door de huidige situatie en maatregelen rond de COVID-19-crisis voeren we kennismakingsgesprekken via de digitale media.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.
 

Vacaturenummer72741
Aantal uur per week36
OrganisatieonderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor02-12-2020