Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Senior Landschapsarchitect

Ben jij als ervaren landschapsarchitect toe aan iets nieuws?  Wil je als landschapsarchitect meewerken aan een ambitieus programma voor Dordrecht? Naast een grote bouwopgave met vraagstukken op het gebied van mobiliteit, klimaatadaptatie en duurzaamheid werken we in Dordrecht aan het versterken van de unieke groen-blauwe structuren in de stad. Als landschapsarchitect heb je hierin een belangrijke rol. Je bent gesprekspartner voor externe partijen en vertaalt initiatieven, visies en ideeën naar creatieve en realistische ontwerpen. Wil jij hier een bijdrage aan leveren, solliciteer dan bij ons!
 

Wat ga je doen?

Als senior landschapsarchitect ben je onderdeel van meerdere multidisciplinaire projectteams en speel je daarin een sleutelrol in het bedenken van creatieve oplossingen en in het enthousiasmeren van collega’s, opdrachtgevers en stakeholders. Je vertaalt ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen naar gebieds- en ontwikkelvisies. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van programma's van eisen en/of het ontwerpen van inrichtingsplannen.

Dit doe je niet alleen van achter je bureau, maar samen met stakeholders en inwoners in de stad. Je werkt samen met de stedenbouwkundigen, een collega-landschapsarchitect, beleidsmedewerkers en met collega’s uit andere disciplines binnen en buiten het fysieke domein. Producten die onder meer tot jouw werkpakket behoren zijn: gebiedsvisies, masterplannen, landschappelijke ontwerpen, inrichtingsvisies, ontwerp openbare ruimte. Vaak werk je aan verschillende opdrachten tegelijkertijd.
 
Je zorgt voor duidelijke kaders en uitgangspunten waarmee partners in de stad worden uitgedaagd. Met integrale ontwerpen en een interactieve houding draag je bij aan de ontwikkeling van de stad. Binnen het vakteam stedenbouw wordt gewerkt aan grote projecten waaronder de ontwikkeling van het Wantij als getijdenpark, de Dordwijkzone als centrale park in de stad en de groen-blauwe verbindingen met het nationaal park de Biesbosch. Je werkt ook mee aan bouwprojecten als het Gezondheidspark, Leerpark, Stadswerven en Amstelwijck. De komende jaren liggen er uitdagende opgaven in de stationsomgeving en het versterken van de groen-blauwe structuur binnen de verdichtingsopgave.

Het werkterrein is breed en speelt zich af op verschillende schaalniveaus: van strategische visies tot concrete inrichtingsplannen. Je verkent via ontwerpend onderzoek nieuwe opgaven en kansen voor de stad en presenteert deze makkelijk en met enthousiasme  zodat breed draagvlak wordt gecreëerd. Jij vervult een regiefunctie voor ontwerp- en beheeropgaven binnen de landschappelijke context en coördineert werkzaamheden en projecten vanuit de vakdiscipline.
 

Wat neem je mee?

  • Relevante afgeronde hbo/universitaire opleiding (Landschapsarchitectuur TU Delft, de WUR of Academie van Bouwkunst);
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring (waaronder het ontwerpen op verschillende schaalniveaus);
  • Bedreven in het werken met programma’s als Photoshop, Illustrator, SketchUp, AutoCAD/Microstation;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Net als iedere medewerker van de gemeente Dordrecht beschik je over de vaardigheid om goed samen te kunnen werken en vertrouwen te geven, verantwoordelijkheid te dragen en het initiatief te nemen. Voor deze functie ben je je sterk bewust van de omgeving waarbinnen je werkt (werkervaring opgedaan met bestuurlijke processen en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen).

Jij bent een enthousiaste en ervaren landschapsarchitect met uitstekende visuele verbeeldingskracht en analytisch vermogen. Je brengt jouw ideeën en ontwerpen met plezier over op anderen en vervult een coachende rol naar minder ervaren collega's.
 

Waar kom je te werken?

Je bent onderdeel van het zelfsturende vakteam Stedenbouw (10 collega's) waar collegialiteit, een goede werksfeer en een stimulerende werkomgeving van groot belang zijn. Samen werken we met veel plezier aan de grote ambities die de gemeente op ruimtelijk gebied heeft. We werken vanuit een integraal en interactief proces met een ontwerpende en beeldende invalshoek aan de ruimtelijke vormgeving en functionele ordening van stad en regio. Het vakteam Stedenbouw is onderdeel van het cluster Stad binnen het kernteam Ruimtelijke Ontwikkeling, Stedenbouw en Wonen.

Wie zijn wij?
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze stad. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. Je krijgt van ons veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad.
 

Wat bieden we jou?

Een functie voor 24 uur per week met een prachtige mix aan projecten waar je je talent kwijt kunt en je verder kunt blijven ontwikkelen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid om je werk te doen en in te richten, uiteindelijk is het resultaat wat telt. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is maximaal € 5.118,- bruto per maand (schaal 11, CAO gemeenten) en o.b.v. 36 uur per week.

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden, verlofregelingen, studiefaciliteiten en pensioen. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.
 

Solliciteren of meer weten?

Je kunt direct online solliciteren. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met Edwin van Son, Strategisch adviseur Stedenbouw 078-7704933 of Heleen Kromkamp, Clustermanager Stad 078-7704907.
 

Vacaturenummer70161
Aantal uur per week24
OrganisatieonderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor06-10-2020