Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Senior Beleidsadviseur Sociaal Domein

Heb jij ruime ervaring binnen sociaal domein? Bezit jij realisatiekracht en stimuleer je samenwerking?
Ben je geprikkeld door de enorme opgaven waar we gezien de actualiteit voor staan? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.
 

Wat ga je doen?

Als adviseur ga jij je primair bezig houden met projecten die vallen onder de portefeuilles BW&O en Armoede en Schulden. Om je een beeld te geven van de projecten waar wij ons zoal mee bezig houden, denk hierbij aan: het uitvoeringsprogramma visie Opvang, accounts Vrouwenopvang/ GGZ, project vroeg er op af, etc.

Omdat wij het belangrijk vinden dat jouw talent goed tot zijn recht komt zullen we met jou, in goed overleg afstemmen welke projecten het beste bij jou passen. De definitieve verdeling zullen we daarom dan ook graag met jou nader afstemmen. Jouw werk zal zich toespitsen op de volgende twee thema's:

Beschermd wonen & opvang
Dordrecht is centrumgemeente voor deze taken. Dit betekent dat beleidsontwikkeling en uitvoering voor de gehele regio voor een belangrijk deel vanuit Dordrecht gebeurt. Het is een thema dat bestuurlijk en maatschappelijk onder een vergrootglas ligt in Dordrecht en een aantal forse uitdagingen omvat.

Armoede en schulden
Samen tegen armoede is de naam van het lokale programma om armoede en schulden tegen te gaan. Dit programma heeft, zeker met de verwachte toename van armoede en schulden als gevolg van de coronacrisis, een hoge prioriteit. In samenwerking met de Sociale Dienst Drechtsteden wordt
ingezet op een aantal thema's, waaronder kinderen in armoede, preventie en armoede en gezondheid.
 

Wat neem je mee?

  • Wo werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van beleid en bij voorkeur binnen een gemeentelijke instelling;
  • Actuele kennis van beleid, landelijke trends en ontwikkelingen binnen het sociaal domein;
  • Kennis op het gebied van Beschermd wonen en opvang is een pré;
  • Goede schriftelijke (advies)vaardigheden;
  • Goed gevoel voor politiek/bestuurlijke verhoudingen;
Je hebt een brede interesse in het sociaal domein die je in staat stelt je nieuwe onderwerpen snel eigen te maken en dwarsverbanden te zien. Het ontwikkelen en onderhouden van je externe en interne netwerk is voor jou vanzelfsprekend. Je weet wat er dus speelt in de samenleving en weet dit te vertalen naar beleid en uitvoering binnen de organisatie. Daarnaast sta je stevig in je schoenen en bent een stevige gesprekspartner op verschillende niveaus. Hierbij schakel je gemakkelijk tussen bestuurders, professionals en maatschappelijke partners.

Kortom, je bent een enthousiaste, resultaatgerichte en initiatiefrijke teamspeler die er plezier in heeft om ambities om te zetten in concrete acties en afspraken.
 

Waar kom je te werken?

Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad. Ook in de coronatijd is dit goed te zien: binnen korte tijd zijn er talrijke maatschappelijke initiatieven ontstaan en is eendrachtig samengewerkt om kwetsbare inwoners goed te ondersteunen.
 
De gemeentelijke organisatie werkt van buiten naar binnen, gericht op resultaten die het verschil maken. Er wordt gewerkt in opgaveteams en kernteams. In het sociaal domein wordt gewerkt in de kernteams Zorg & Ondersteuning en Jeugd, Onderwijs & Cultuur. En in de opgave zorgzame stad, die als doel heeft te komen tot sneller, passender en betaalbaarder zorg.

Wie zijn wij?
Je komt te werken binnen het kernteam Zorg en Ondersteuning. Dit kernteam bestaat uit 3 subteams, te weten:     
- armoede en schulden.
- beschermd wonen & opvang.
- algemene voorzieningen Wmo.
 

Wat bieden we jou?

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 36 uur per week. 32 uur per week is bespreekbaar. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11, gemeente Cao, bij een werkweek van 36 uur).
 
Je krijgt daarnaast bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit budget kun je (deels) laten uitbetalen of inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe fiets.
 

Solliciteren of meer weten?

Je kunt direct online solliciteren. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met Mireille Henderson, telefoonnummer 078-770 4730.

De eerste gesprekken vinden plaats op 12 november en de tweede gesprekken in week 47. Beide gesprekken vinden plaats in digitale vorm.
 

Vacaturenummer69161
Aantal uur per week32 - 36
OrganisatieonderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor04-11-2020