Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Data Analist

Ben jij die data analist die analytisch heel sterk is, gevoel heeft voor inhoud en daarbij graag een bijdrage aan de stad wilt leveren? Lees dan zeker verder!

 

Wat ga je doen?

Je analyseert de groeiende hoeveelheid informatie die beschikbaar is binnen en buiten de organisatie. Het gaat daarbij om diverse soorten data zoals geografische informatie, onderzoeksresultaten en klachtenmeldingen. Je werkt hierbij samen met een data-adviseur, databeheerders en gebruikers uit de hele organisatie. Met jouw expertise maak jij voor collega's de data inzichtelijk. Mede hierdoor lever je een maatschappelijke bijdrage voor verschillende projecten.

Enkele voorbeelden van uitgevoerde projecten in de stad zijn:

 • Hondenuitlaatkaart
 • Top20 van verkeersonveilige locaties;
 • Armoede;
 • Luchtkwaliteitsmetingen.
Als data analist gebruik je allerlei data voor het geven van advies en aanbevelingen. Hierdoor kunnen op basis van de analyse concrete acties genomen worden om waarde te creëren voor de stad. Als data analist ben je verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, kwaliteit en consistentie van data-analyses en – visualisaties hiervan, aansluitend bij de behoeften van de organisatie, ter ondersteuning van de besluitvorming.

Met samenwerken bereik je meer dan alleen
Je werkt samen met het regionale Smart Data Center Drechtsteden om de ingezette aanpak en voorziening verder uit te bouwen. Dit gaat bijvoorbeeld over datavraagstukken vanuit het sociaal domein, die je in samenwerking met de business verder concretiseert en borgt.

Je werkt (samen met de andere collega's) aan:
 • Het doorontwikkelen van een gemeentebrede datagestuurde aanpak, waaronder aanjagen/begeleiden/ophalen en advies in de gemeentelijke organisatie;
 • Het analyseren van beschikbare data o.b.v. (ad hoc) vragen uit de organisatie;
 • Het doen van verbetervoorstellen aan de hand van de analyse-uitkomsten;
 • Samenwerken aan het verder professionaliseren van het Smart Data Center Drechtsteden;
 • In samenwerking met de business vraagstukken uitwerken en informatieproducten borgen.
Hoe ga je dat doen?
Bij aanvang maak jij het data- en applicatielandschap eigen en je bouwt een netwerk van collega's in de organisatie op. Aan de hand van lopende praktijkvraagtukken rol je hier steeds verder in en krijg jij de kans om jezelf verder te ontwikkelen op dit vlak. Jij maakt het succes door met enthousiasme aan uiteenlopende informatieproducten te werken. Zowel door dit uit te dragen naar je collega's, als achter de schermen te werken aan verbetertrajecten draag je bij aan een meer datagedreven gemeente! 
 

Wat neem je mee?

 • hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt affiniteit met techniek, ICT en/of data;
 • Je hebt kennis van het gebruik van Business Intelligence-tools (zoals Tableau of Power BI), ArcGIS en ETL-tools (FME). Waar eventueel nog kennis ontbreekt, ben je bereid dit te leren;
 • Je werkt proactief, zelfstandig en oplossingsgericht.
Past dit ook bij je?
 • Je gaat zelfstandig in gesprek met vakinhoudelijke collega's om de wensen uit de organisatie te vertalen naar bruikbare informatieproducten.
 • Je weet van aanpakken en kijkt verder dan de standaard oplossing.
 • Je vindt het prettig om in een dynamische omgeving te werken.

Waar kom je te werken?

Welkom in de stad Dordrecht!
Dordrecht is met 118.667 inwoners de vijfde gemeente van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad Dordrecht maakt deel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden die ongeveer 280.000 inwoners telt. Als stad zijn we volop in beweging, waarbij jij als data analist een enorme bijdrage kunt leveren. Een bijdrage op- het gebied van trends & ontwikkelingen. Mede dankzij jouw inbreng ontwikkelt de Gemeente Dordrecht zich naar een meer data gedreven gemeente.

In de regio van de Drechtsteden werken we met 6 andere gemeenten en enkele andere organisaties samen op het gebied van data. Concreet betekent dit dat je veel samenwerkt met regionale partijen zoals het Smart Data Center Drechtsteden, Gemeentebelastingen Drechtsteden en het Onderzoekscentrum Drechtsteden.

Je komt te werken in het cluster Versterking Bestuur en Organisatie (VBO) onder kernteam Organisatie en Bedrijfsvoering, onderdeel van dit team zijn adviseurs data, Informatiemanagement en –beveiliging. Dit team bestaat uit 7 collega's. De uitdaging van het cluster is om krachtig en deskundige advisering op uiteenlopende vraagstukken te combineren met heldere kaderstelling, alert toezicht en uitstekende dienstverlening. Wij werken samen vanuit het principe van zelforganisatie.
 

Wat bieden we jou?

Wij bieden een boeiende en gevarieerde functie binnen onze mooie organisatie. De functie is ingedeeld in schaal 10 (maximaal € 4.450 bruto (car/uwo, peildatum per 1 juli 2020) per maand op basis van een 36-urige werkweek). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren is de intentie om jou na 1 jaar een vast contract te bieden.
 
Je krijgt daarnaast bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.
 

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast geworden, reageer dan direct online! Wil je inhoudelijk meer informatie over de functie neem dan contact op met Roeland van der Gugten, 078-7704701 of Joyce Verschoor 078-7704177. 

De eerste digitale gespreksronde vindt plaats op 21 juli 2020.

 

Vacaturenummer68281
Aantal uur per week36
OrganisatieonderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor15-07-2020