Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Grondzakenjurist - Strategisch Adviseur Grondzaken

Jij bent een jurist met verstand van grondzaken die strategisch adviseert over gebiedsontwikkelingen. Wij bouwen graag verder met jou!

De gemeente Dordrecht heeft de opgave om de komende jaren te groeien met 4.000 woningen en 4.000 banen. Hiervoor worden verschillende nieuwe woningbouw- en werklocaties ontwikkeld.
De gemeente Dordrecht heeft nog relatief veel grondeigendom die hiervoor ingezet kan worden.
Om deze ontwikkelopgave mogelijk te maken zoeken we een Grondzakenjurist / Strategisch Adviseur Grondzaken om het team te versterken.
 

Wat ga je doen?

Je adviseert, vanuit juridische invalshoek, over en neemt initiatieven met betrekking tot het (grond)beleid en strategische en complexe (gebieds-)ontwikkelingen en projecten. Jij kijkt hier naar vanuit zowel publiek- als privaatrechtelijk oogpunt. Het resultaat is richtinggevend, jouw advies vormt de basis voor de op te stellen overeenkomst(en) voor de realisatie van ruimtelijke, financieel complexe ontwikkelingen. De overeenkomsten, met een groot (financieel) afbreukrisico, worden afgesloten met meerdere partijen, zowel uit de publieke als private sfeer.

Je bent verantwoordelijk voor strategieontwikkeling, toetsing, advisering en contractvorming op het juridisch werkterrein van de gemeente en de overige Drechtsteden. Hiernaast ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van regelgeving en procedures en lever je een bijdrage aan beleidsontwikkeling en –advisering inzake vastgoedontwikkeling, aanbesteding, staatssteun en gerechtelijke procedures.

Je vertegenwoordigt de gemeente in interne- en externe overlegverbanden en je onderhoudt de contacten met advocatuur, notariaat, overheden en bedrijfsleven. Je adviseert over kostenverhaal, fiscale aspecten, verwerving, beheer en gronduitgifte en bereidt bestuurlijke besluitvorming voor. Complexe erfpachtdossiers behoren ook tot jouw taakpakket.
 

Wat neem je mee?

  • Afgeronde academische opleiding Nederlands recht met als afstudeerrichting privaatrecht;
  • Meerjarige werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Affiniteit met en kennis van politiek bestuurlijke processen en het functioneren van een gemeentelijke organisatie;
  • Gedegen kennis van relevante wet- en regelgeving;
  • Uitstekende advies- en onderhandelingsvaardigheden.

Je bent communicatief sterk en in staat om standpunten namens de gemeente in te nemen en in staat beslissingen te nemen over de aard en inhoud van adviezen. Waar nodig zet je jouw bemiddelingsvaardigheden in om jouw doelen te bereiken. Je bent goed geïnformeerd over nieuwe wetgeving, maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen en kan deze kennis effectief benutten voor jouw functie of organisatie. Tevens beschik je over een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 

Waar kom je te werken?

Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.

Wie zijn wij
We werken in de gemeente Dordrecht met Opgaven en Clusters. Je basisplek is in het kernteam Grondzaken van het Cluster Stad. De gemeente Dordrecht heeft voor deze indeling gekozen om flexibel en veerkrachtig te kunnen reageren op veranderende omstandigheden in de samenleving en de politieke wensen.

Dordrecht en (regionale) partners werken hard aan een leefbare, aantrekkelijke en unieke stad en regio Drechtsteden. Het Cluster Stad levert een belangrijke bijdrage aan de ruimtelijke en economische ontwikkeling van Dordrecht, via de Opgave Bouwende Stad. Grondzaken koopt, verkoopt en exploiteert gronden en gebouwen om daarmee plannen op het gebied van stedelijke vernieuwing mogelijk te maken. Wij maken hierbij gebruik van de instrumenten die het grondbeleid biedt. Daarbij ziet Dordrecht voor het kernteam Grondzaken een belangrijke rol aan de voorkant van het gebiedsontwikkelingsproces om te adviseren over de uitvoerbaarheid van ontwikkelingen. Grondzaken werkt nauw samen met marktpartijen, zoals projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en bedrijven.

Het kernteam Grondzaken bestaat op dit moment uit drie kerndisciplines: juridische zaken, taxatie en planeconomie. Totaal 14 fte, waarvan 5 fte juridische zaken. Je werkt veelal aan projecten in projectteams met deskundigen op het vlak van gebiedsontwikkeling. Vanuit Grondzaken ben jij daarbij onze vertegenwoordiging waarbij je de juridische randvoorwaarden bewaakt en adviseert over de wijze waarop afspraken worden vastgelegd. Wij werken ook samen met de andere gemeenten in de Drechtsteden. Dit biedt een interessante aanvulling op het werk in Dordrecht.
 

Wat bieden we jou?

Je krijgt bij ons een dienstverband voor 36 uur per week. Wij bieden je een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 5.699,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of vakantie uren van te kopen.
 

Solliciteren of meer weten?

Je kunt meteen online solliciteren. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Monique Pronk, Strategisch Adviseur Grondzaken (telefoon 078-770 4897). Wil je meer informatie over de plek in de organisatie, het kernteam Grondzaken of het Cluster Stad, neem dan contact op met Albert Nap, teamleider Grondzaken (telefoon 078-770 4871).
 

Vacaturenummer61241
Aantal uur per week36
Organisatieonderdeelgemeente dordrecht
Reageer voor29-02-2020