Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Beleidsadviseur Zorg & Veiligheid

Werken aan onderwerpen die in de politieke schijnwerpers staan? De noodzakelijke transformatie binnen het sociaal domein vertalen in uitvoerbare plannen? Heb jij de visie, expertise en onuitputtelijke drive om deze rol op te pakken? Lees dan snel verder.
 

Wat ga je doen?

Samen met bewoners, externe partners en collega’ s lever jij een effectieve bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken in en om Dordrecht. Er liggen specifieke vraagstukken rondom personen met verward gedrag inclusief de WVGGZ, huiselijk geweld en kindermishandeling, nazorg ex-gedetineerden, aandachtshuishoudens en aanpak van overlast. Je houdt je met een aantal collega's en netwerkpartners bezig met deze vraagstukken, zoekt daarin de samenwerking en verbinding en zorgt voor beleid dat voorziet in een effectieve aanpak.

In de aanpak wordt zorg en veiligheid geboden om mensen de zorg, ondersteuning en veiligheid te bieden die past bij wat ze nodig hebben. De basis van deze aanpak is dat er beleid, protocollen en werkafspraken liggen waarin alle partijen elkaar weten te vinden en elkaar ondersteunen. Hier ga jij het verschil maken.

Hoe?

  • Door letterlijk en figuurlijk te verbinden; interne teams met elkaar, de landelijke kaders met de opgaves van de organisatie die er liggen en de externe partners in de zorg- & veiligheidsketen. Maar ook de belangen die er liggen met de resultaten die er moeten komen.
  • Door een stevige gesprekspartner te zijn voor externe partners en collega's. Je vervult een belangrijke adviserende rol richting het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht. Dit bekent dat je goed kunt omgaan met verschillende belangen op lokaal, regionaal, ambtelijk en bestuurlijk niveau.
  • Door samen met je teamgenoten de doelen te realiseren, maatschappelijke vragen te vertalen naar concrete acties en afspraken en op inspirerende wijze de interne als de externe partijen in de gewenste veranderingen mee te nemen.
Je functie biedt en vraagt veel dynamiek en afwisseling met ruimte voor procesverbeteringen en vernieuwing.
 

Wat neem je mee?

  • Durf en daadkracht! Je stapt makkelijk op mensen af en ziet kansen en grijpt ze. Je kunt anderen overtuigen met een goed betoog waarbij je ook toetst of een boodschap is overgekomen. Je deelt eigen kennis, visies en informatie en maakt gebruik van de inbreng van degenen met wie je samen werkt. Je kan goed schrijven en weet van aanpakken.
  • Je bent analytisch, resultaatgericht en slim. Je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en bent aanspreekbaar op de resultaten.
  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding en bent bekend met de ontwikkelingen in het sociale domein en specifiek met de problematiek rondom zorg & veiligheid. Je hebt aantoonbaar ervaring met het gezamenlijk met partners en inwoners ontwikkelen van veranderingsprocessen, gericht op het realiseren van maatschappelijke opgaven. En je bent vooral ook een enthousiaste publieke werker met energie en humor.
  • Binnen een organisatie waar diverse belangen een rol spelen beweeg je jezelf gemakkelijk. Je bent een goede gesprekspartner op alle niveaus. Je voelt je comfortabel in een politiek-bestuurlijke context, weet het strategisch gesprek te faciliteren en uitdagingen te duiden.

Waar kom je te werken?

In het kernteam Zorg & Ondersteuning van het Cluster Stad. Een team met hoogwaardige professionals die ontzettend gemotiveerd zijn voor het sociaal domein van de gemeente Dordrecht. Het cluster en het team zijn recent gevormd en ontwikkeld zich momenteel naar een zelf organiserend team. We verwelkomen daarom graag een collega die de uitdaging niet schuwt om mee te willen bouwen aan de verdere ontwikkeling. Eigenaarschap en samenwerken zijn daarom  essentieel.

Meer informatie over werken bij de gemeente Dordrecht.
 

Wat bieden we jou?

Wij bieden je een uitdagende baan met veel eigen verantwoordelijkheid in een organisatie met volop ontwikkelingskansen. Door ons samenwerkingsverband in de Drechtsteden en de regio Zuid-Holland Zuid zijn we in staat om over organisatiegrenzen heen te kijken. Ontplooiing en mobiliteit tussen de organisaties zijn hierdoor goed ingericht. Dat maakt ons een aantrekkelijke en vooral veelzijdige werkgever.

Het salaris voor deze functie bedraagt afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring maximaal
€ 4.859,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij zijn een moderne werkgever. Wij hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.
 

Solliciteren of meer weten?

Je kan direct online solliciteren. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Marga Rijsdijk, kwartiermaker Stad, op telefoonnummer (078) 770 4579 of 06 104 111 76. Of met Vincent Roeleveld, beleidsadviseur Zorg & Ondersteuning op telefoonnummer 078- 770 4732.
 

Vacaturenummer58742
Aantal uur per week36
Organisatie onderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor13-08-2019