Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Trainee Juridisch Medewerker Parkeren

In een aantrekkelijke stad kan je als inwoner en bezoeker goed parkeren. Wil jij hieraan meewerken? Reageer dan op deze traineeplek en maak onze stad toegankelijk. Je krijgt  een nieuwe functie met veel ruimte voor eigen inbreng.

Welkom in Dordrecht
Een stad waar jij als trainee bij wilt horen!

Zin in dynamiek en uitdaging? Dan ben jij op je plaats bij ons. Als trainee in Dordrecht werk je voor de grootste gemeente in de Drechtsteden. Wij hebben complexe grootstedelijke uitdagingen waar jij je tanden in kunt zetten én zijn een organisatie met precies de juiste schaalgrootte voor slagkracht en korte lijnen. Dat maakt het werk leuk! Door onze samenwerking in de Drechtsteden, doe jij als trainee in korte tijd een groot netwerk op. Klinkt als een mooie plek om jouw talent voor in te zetten, toch?
 

Wat ga je doen?

 • Je werkt mee aan de dienstverlening van het kernteam Parkeren. Je werkt nauw samen met de senior adviseurs en jurist en voert juridische en administratieve taken zelfstandig uit.
 • Vragen, meldingen en klachten handel je af. Je stelt ambtelijke reacties op bij bezwaar en beroep en vertegenwoordigt het kernteam Parkeren bij bezwaar- en beroepszaken.
 • Daarnaast ga je in gesprek met bewoners. Je vertegenwoordigt de gemeente in rechtszaken.
 • Kan ons beleidsproces parkeren beter? Daar weet jij wel raad mee! Jij analyseert de processen en komt met aanbeveling voor verbeteringen.
 • Het voorbereiden en uitwerken van college- en raadsvoorstellen en wijzigingen in de regelgeving behoort ook tot jouw verantwoordelijkheid. Je coördineert de besluitvorming en verricht administratieve werkzaamheden zoals het beheren van debiteuren.

Wat neem je mee?

Een afgeronde hbo opleiding gecombineerd met juridische kennis. Je bent niet langer dan 2 jaar geleden afgestudeerd. Je beschikt over inlevingsvermogen en werkt klantgericht. Daarbij verlies je jouw juridische blik niet uit het oog.

Daarnaast vraagt werken in Dordrecht de volgende eigenschappen:

 • Je wil graag iets doen voor onze stad en draagt Dordrecht een warm hart toe;
 • Je kunt reflecteren op jezelf en wil daarmee het beste in jezelf en anderen naar boven halen;
 • Kansen ontgaan jou niet en verzilver je als ze zich voordoen;
 • Je gaat voor resultaat in je werk, wel blijf je flexibel en energiek;
 • Je bent analytisch en communicatief sterk en kunt goed samenwerken.

Waar kom je te werken?

Onze stad
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze stad. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. Je krijgt van ons veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad.

Onze organisatie
Ontwikkelen doe je bij ons in hoog tempo. We willen graag dat jij het beste uit jezelf en anderen haalt en zetten je talent zo goed mogelijk in. We hebben onze organisatie zo ingericht dat we flexibel en veerkrachtig kunnen reageren op veranderingen in de samenleving en in de politiek. We werken integraal, resultaatgericht en snel. Onze medewerkers werken steeds meer in zelforganiserende teams. Ze bepalen samen het gewenste resultaat, nemen samen besluiten en sturen samen bij.

Wie zijn wij?
Je werkt binnen het cluster Publieksaccommodaties en levert je bijdrage aan het kernteam Parkeren. Dit zelforganiserende team bestaat uit 7 collega's. De lijnen zijn kort en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Het kernteam is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van door de gemeente geëxploiteerde parkeergarages en -terreinen en het betaald parkeren in de stad.

Werken bij Dordrecht.
Er gaat een stad voor je open.

 

Wat bieden we jou?

Binnen het traineeprogramma doorloop je een opleiding- en ontwikkelingstraject wat onder andere bestaat uit diverse trainingen gericht op het ontwikkelen van je competenties.

Natuurlijk bieden wij jou ook goede arbeidsvoorwaarden:

 • Een aanstelling vanaf 1 september a.s. van anderhalf jaar voor 36 uur per week.
 • Een startsalaris van € 2.591,- (schaal 9).
 • Flexibele werktijden.
 • Devices die je voor je werk nodig hebt.
 • Aanvullend op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je
 • bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er extra vakantie-uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden?
Laat het ons weten! Giet jouw interesse voor een van onze traineeplekken in een creatieve vorm die bij jou past en upload dit samen met je brief.

Meer informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Wybe Zijlstra. Je kunt hem bereiken via 078-7704918.

Wil je meer weten over werken bij Dordrecht? Ga dan even naar www.werkenbijdordrecht.nl! Daar maak je kennis met collega's, lees je onze ambitie en ervaar je hoe het is om bij ons te werken.
 

Vacaturenummer58504
Aantal uur per week36
Organisatie onderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor27-06-2019