Spring naar inhoud

Werken bij Dordrecht

Dordrecht: Er gaat een stad voor je open.

Trainee Wonen & Ruimtelijke Ordening (RO)

Wil je een kijkje in de politiek-bestuurlijke keuken van onze gemeente? Wil je mee naar overleggen met de wethouder en betrokken zijn bij bestuurlijke besluitvormingstrajecten door het college en de gemeenteraad? Zet dan jouw kwaliteiten in voor onze opgaven op het gebied van Wonen en Ruimtelijke Ordening (RO).

Welkom in Dordrecht
Een stad waar jij als trainee bij wilt horen!

Zin in dynamiek en uitdaging? Dan ben jij op je plaats bij ons. Als trainee in Dordrecht werk je voor de grootste gemeente in de Drechtsteden. Wij hebben complexe grootstedelijke uitdagingen waar jij je tanden in kunt zetten én zijn een organisatie met precies de juiste schaalgrootte voor slagkracht en korte lijnen. Dat maakt het werk leuk! Door onze samenwerking in de Drechtsteden, doe jij als trainee in korte tijd een groot netwerk op. Klinkt als een mooie plek om jouw talent voor in te zetten, toch?
 

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met verschillende opdrachten binnen het beleidskader Wonen en RO. Uitdagingen waar je mee te maken krijgt, hangen vaak samen met de 10.000 woningen die we bouwen in onze stad. Je werkt mee aan het woonprogramma en aan de ruimtelijke inpassing van woningen. Een greep uit de mogelijke opdrachten waar je mee aan de slag gaat:

 • Je levert een bijdrage aan projectteams die per locatieontwikkeling actief zijn. In die teams breng je projecten van de tekentafel naar uitvoering.
 • Je brengt in kaart wat de behoefte aan woonwagenstandplaatsen op de lange(re) termijn is. Je evalueert en past waar mogelijk ons lokale woonwagenbeleid aan.
 • Je schuift aan bij de onderhandel tafel voor het maken van lokale prestatieafspraken met de twee woningcorporaties en hun huurdersorganisaties in Dordrecht.
 • Je ontwikkelt beleidskaders op het gebied van flexwonen en houdt daarbij rekening met het huisvesten van arbeidsmigranten, studenten en urgent woningzoekenden. Je trekt daarbij actief op met de regio Drechtsteden en de Provincie.
 • Je ondersteunt bij het opstellen en uitvoeren van beleid voor particuliere woningverbetering (funderingsherstel, asbest beleid, duurzaamheidsmaatregelen).
 • Genoeg uitdagingen dus om op te pakken!

Wat neem je mee?

Je hebt een relevante afgeronde hbo of wo opleiding. Je maakt je dingen snel eigen en bent breed inzetbaar. Wij zijn op zoek naar een doener die nieuwsgierig is en graag in teamverband werkt. Daarnaast vind je het ook leuk om zelfstandig aan dossiers en opdrachten te werken. Je durft feedback te geven én te ontvangen, bent leergierig en hebt doorzettingsvermogen.

Daarnaast vraagt werken in Dordrecht de volgende eigenschappen:

 • Je wil graag iets doen voor onze stad en draagt Dordrecht een warm hart toe;
 • Je kunt reflecteren op jezelf en wil daarmee het beste in jezelf en anderen naar boven halen;
 • Kansen ontgaan jou niet en verzilver je als ze zich voordoen;
 • Je gaat voor resultaat in je werk, wel blijf je flexibel en energiek;
 • Je bent analytisch en communicatief sterk en kunt goed samenwerken.

Waar kom je te werken?

Onze stad
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze stad. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. Je krijgt van ons veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad.

Onze organisatie
Ontwikkelen doe je bij ons in hoog tempo. We willen graag dat jij het beste uit jezelf en anderen haalt en zetten je talent zo goed mogelijk in. We hebben onze organisatie zo ingericht dat we flexibel en veerkrachtig kunnen reageren op veranderingen in de samenleving en in de politiek. We werken integraal, resultaatgericht en snel. Onze medewerkers werken steeds meer in zelforganiserende teams. Ze bepalen samen het gewenste resultaat, nemen samen besluiten en sturen samen bij.

Wie zijn wij?
Je maakt onderdeel uit van een klein, hecht, zelforganiserend team. Daarin zijn verschillende disciplines op het gebied van Wonen en Ruimtelijke Ordening vertegenwoordigt. Het team bestaat uit 6 collega's die elkaar goed aanvullen in kennis en persoonlijkheid.

Werken bij Dordrecht.
Er gaat een stad voor je open.

Wil je meer weten over werken bij Dordrecht? Ga dan even naar www.werkenbijdordrecht.nl! Daar maak je kennis met collega's, lees je onze ambitie en ervaar je hoe het is om bij ons te werken.
 

Wat bieden we jou?

Binnen het traineeprogramma doorloop je een opleiding- en ontwikkelingstraject wat onder andere bestaat uit diverse trainingen gericht op het ontwikkelen van je competenties.

Natuurlijk bieden wij jou ook goede arbeidsvoorwaarden:

 • Een aanstelling vanaf 1 september a.s. van anderhalf jaar voor 36 uur per week.
 • Een startsalaris van € 2.591,- (schaal 9).
 • Flexibele werktijden.
 • Devices die je voor je werk nodig hebt.
 • Aanvullend op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er extra vakantie-uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden?
Laat het ons weten! Giet jouw interesse voor een van onze traineeplekken in een creatieve vorm die bij jou past en upload dit samen met je brief.

Meer informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Saskia Kaarsgaren. Je kunt haar bereiken via 078-7702809.

Wil je meer weten over werken bij Dordrecht? Ga dan even naar www.werkenbijdordrecht.nl! Daar maak je kennis met collega's, lees je onze ambitie en ervaar je hoe het is om bij ons te werken.
 

Vacaturenummer58421
Aantal uur per week36
Organisatie onderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor27-06-2019