Spring naar inhoud

Alblasserdam

Alblasserdam heeft ruim 20.000 inwoners. Het is een bedrijvig en karaktervol dijkdorp met een krachtig arbeidsethos. Er is een sterke sociale gemeenschapszin met een levensbeschouwelijke diversiteit. Alblasserdam is onderdeel van het strategisch belangrijke Drechtstedengebied en ligt in het poldergebied Alblasserwaard. De gemeente Alblasserdam werkt nauw samen met haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Door de korte lijnen met het bestuur en de korte en warme lijnen naar buiten zit jij overal dichtbij. Je kan veel kanten op en de impact van jouw werk is snel terug te zien in de samenleving.

Door de kleinschaligheid van de gemeente Alblasserdam kun jij met jouw werk bijvoorbeeld direct in contact staan met de burgemeester. Werken bij Alblasserdam betekent dan ook actief onderdeel zijn van de samenleving en het politieke speelveld. Samen met jouw collega’s zorg jij ervoor dat verschillende belangen behartigd worden en zorg jij voor maatschappelijke impact.

In de gemeente Alblasserdam gebeurd veel. Het is een energieke gemeente met een groot verenigingsleven. Er zijn veel mooie projecten neergezet bij ons en er is veel ambitie voor toekomstige projecten. Gemeente Alblasserdam en de mensen voelen als een dorp, maar onder andere door de belangrijke ligging van Alblasserdam kent de gemeente uitdagingen die ze ook kennen in grote steden. Dit maakt werken bij Alblasserdam interessant, afwisselend en uitdagend.

Werken bij Alblasserdam betekent dan ook actief onderdeel zijn van de samenleving en het politieke speelveld. Samen met jouw collega’s zorg jij ervoor dat verschillende belangen behartigd worden en zorg jij voor maatschappelijke impact.

De gemeente Alblasserdam vindt het belangrijk dat jij de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om jouw werk uit te voeren. Samenwerking en flexibiliteit zijn belangrijk en staan hoog in het vaandel bij ons. Medewerkers maken samen het verschil. Wij hebben dan ook aandacht voor onze medewerkers, waardering is hierbij belangrijk.