Spring naar inhoud

Traineeship

De regio Drechtsteden biedt je de kans om je in 1,5 jaar tijd verder te ontwikkelen en van toegevoegde waarde te zijn voor onze organisaties en de regio. Het traineeship is een ontwikkelprogramma, waarin je werkend leert en lerend werkt aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je deels individueel en deels samen met je collega-trainees.

Bij ons draag jij bij aan een betere wereld! Vanaf dag 1 maak jij impact op het leven van burgers en de samenleving van de toekomst voor de regio Drechtsteden.  Je werkt aan verschillende maatschappelijke thema’s, zowel op uitvoerend als tactisch /strategisch niveau. Dit doe jij bijvoorbeeld door vanuit jouw frisse blik met nieuwe ideeën te komen.

Dit is dus een mooie kans om je te ontwikkelen tot een ware professional en een stevige basis te leggen voor de rest van je carrière!

De traineeplekken voor dit jaar zijn al ingevuld. Reageren is momenteel niet mogelijk. 

In het najaar van 2021 hopen wij weer met een traineeship van start te gaan. Informatie over dit programma zal op deze website worden gedeeld. Hou deze site goed in de gaten.  Je kunt op onze website ook een Jobalert aanmaken. Met deze e-mail service wordt je op de hoogte gebracht van nieuwe vacatures binnen de Drechtsteden.


Even voorstellen…..

De regio Drechtsteden is gelegen in Zuid-Holland Zuid en heeft ruim 289.000 inwoners. Een dynamische omgeving waar land en water, industrie en buitenleven, mobiliteit en ontwikkeling elkaar raken. Binnen deze regio werken de zeven Drechtstedengemeenten en drie samenwerkingsverbanden (GR Drechtsteden, met als dochters o.m. de Sociale Dienst en het Servicecentrum Drechtsteden, Omgevingsdienst en de GGD) intensief samen. De gemeenten opereren dicht op de burger en Afbeelding lancering raketworden op deze wijze met interessante lokale uitdagingen geconfronteerd.

De samenwerkingsverbanden werken namens de gemeenten in heel de Drechtsteden en daarbuiten en houden zich regionaal bezig op het gebied van veiligheid, sociaal domein, duurzaamheid en gezondheid.


Als netwerkorganisatie zijn wij een veelzijdige werkgever. Je kunt in ons traineeship ontdekken wat echt bij jou past. Doorgroeien kan bij ons in het hele netwerk! Jij gaat anderhalf jaar aan de slag bij één van onze deelnemers. De gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, de Sociale Dienst Drechtsteden, Bureau Drechtsteden in samenwerking met Ingenieursbureau Drechtsteden en het Servicecentrum Drechtsteden bieden je daarvoor verschillende traineeplekken aan.


Naast het werk binnen je eigen organisatie volg je samen met de andere trainees een opleidings- en ontwikkeltraject en voer je regionale opdrachten uit. Die vragen om lef, creativiteit en een organisatie overstijgende blik. Je kunt, als dat past bij je profiel en interesses, ook een periode in een andere organisaties meelopen.   


Wat bieden wij jou?
Jouw inzet als trainee waarderen we met een startsalaris van € 2.756,- (schaal 9, peildatum 01-10-2020). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van anderhalf jaar voor 36 uur per week. Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding en nemen we de investering van je traineetraject voor onze rekening. Daarnaast krijg je devices die je voor je werk nodig hebt. Aanvullend op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris, watAfbeelding Astronaut je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of de aanschaf van een nieuwe fiets. 


Interessante workshops, lezingen en gezellige borrels mag je verwachten van Young Drechtsteden. Dat is hét netwerk dat jonge medewerkers in de Drechtsteden met elkaar verbindt.


Wat neem je mee?
Jij bent die ondernemende pas afgestudeerde professional die initiatieven neemt en niet bang is om fouten te maken. Je weet van aanpakken en hebt affiniteit met het werken in een maatschappelijke omgeving. Je werkt graag samen met een team in een organisatie die vooruit wil.

Verder herken jij jezelf in de volgende punten:

  • Je hebt een afgeronde hbo-/wo-opleiding en bent niet langer dan twee jaar geleden afgestudeerd. Overtuig ons waarom jouw opleiding van toegevoegde waarde is.
  • Lef om dingen anders aan te pakken dan standaard.
  • Enorm ambitieus, een echte 'doener' en je houdt wel van een uitdaging.
  • Je hebt interesse in werken voor de publieke zaak en geeft om je medemens. Je kan je goed verplaatsen in een ander.
  • Je vertaalt ingewikkelde verbanden en ontwikkelingen in slimme en duurzame oplossingen.
  • Je neemt graag je verantwoordelijkheid, durft jezelf te zijn en je staat voor je mening.Afbeelding van de Aarde


Je weet de juiste mensen te verbinden om samen de gewenste doelen te realiseren en kunt daarnaast zowel goed zelfstandig werken als goed in teamverband werken. Je bent in staat om te schakelen op verschillende niveaus.
foto Trainees 2018-2019