Spring naar inhoud

Trainee Strategie & Control

Logo gemeente Dordrecht

Trainee Strategie & Control kenmerk DO-03


Jouw Opdracht

Elke dag zoeken we als Dordrecht en regio samen met stakeholders oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Een strategie is snel bedacht, maar hoe zorgt u voor tastbare resultaten voor bestuurders die het liefst vandaag nog actie willen? En hoe werken we samen in netwerken lokaal tot internationaal. Wat beteken de agenda van andere overheden voor de onze en wat willen we brengen naar deze agenda's? Als trainee ga je aan de slag om vanuit de opgaven uit het bestuursakkoord andere agenda's te beïnvloeden. Dit betekent dat je samen met collega's vanuit de maatschappelijke opgaves verkent wat de kansen en mogelijkheden zijn voor Dordrecht in Den Haag en Europa.

 

Jouw expertise

We zoeken een trainee die vanuit een generalistisch blik kijk heeft op beleidsprocessen en besluitvorming in Den Haag en Brussel. Die oog heeft voor de eigen agenda van Dordrecht en wat er nodig is van mede overheden (of zich het snel eigen kan maken). Iemand die makkelijk contacten legt en kan onderhouden (netwerkvaardigheden) en goed weet hoe de hazen lopen!

 

Jouw Plek

In Dordrecht kom je in het team Strategie & Control. Samen met de stadslobbyist, de stadsstrateeg en de stadscontroller werk je aan een actieve advisering van directie en college op het gebied van positionering van Dordrecht/Drechtsteden en beïnvloeding van agenda's van andere overheden (Den Haag en Brussel).