Spring naar inhoud

Trainee Programma's en Strategie

Trainee Programma's en Strategie  - kenmerk PA-001


Wat is jouw opdracht?Logo gemeente Papendrecht


De uitdaging
Maatschappelijke veranderingen hebben een grote impact op het leven van burgers en veranderen de rol die de gemeente hierin speelt. Hoe ziet de samenleving van de toekomst eruit? Welke ondersteuning heeft een burger nodig en wat verwacht hij daarin van de gemeente? Steeds vaker nemen inwoners en ondernemers zelf het initiatief om maatschappelijke taken op te pakken. Deze ontwikkelingen bieden de gemeente Papendrecht de kansen en uitdagingen om zich in een versneld tempo te ontwikkelen.

De kansen en uitdagingen liggen in het vinden van een goede balans tussen de politieke agenda, de wensen van de samenleving en de rol van de gemeentelijke organisatie Papendrecht hierin.


Ambitie
Om in te kunnen spelen op de veranderende samenleving en om meer in verbinding te staan met de buitenwereld is de gemeente Papendrecht op zoek naar trainees. Jonge professionals, die vanuit hun eigenzinnigheid en nieuwsgierigheid steeds op zoek gaan naar 'praktische' antwoorden op alledaagse vraagstukken vanuit de inwoners en ondernemers. Actuele thema's zijn: groen, participatie, ontwikkeling van de regio, duurzaamheid, ondernemersklimaat en zorg.
Een bruisend Papendrecht realiseren door het vergroten van de flexibiliteit van de gemeentelijke organisatie en nauwe samenwerking met de lokale samenleving.


Hoe ga je dat aanpakken?
Dit traineeship ga je aan voor 18 maanden. Je volgt een regionaal opleidingsprogramma van de Drechtsteden en bij de gemeente Papendrecht leer je on the job alle ins en outs van werken bij deze gemeente.
Maar..... de gemeente Papendrecht wil ook van jou leren!
Jouw aanstekelijke energie en ondernemende instelling zorgen voor de verbinding met de samenleving. In projectvorm zoek je naar antwoorden voor maatschappelijke vraagstukken en met jouw open blik kom je tot verfrissende oplossingen. In alle situaties is de inwoner/belanghebbende het vertrek- én het eindpunt. Je wordt gefaciliteerd door ervaren collega's en je draait mee in verschillende functies. Zo leer je de gemeentelijke organisatie van binnen en buiten kennen.
De gemeente Papendrecht is op zoek naar avonturiers die vanuit hun expertisegebied de organisatie mede vormgeven. Deze uitdaging kun, wil en mag jij toch niet missen!


Wat breng je daarvoor mee?

•    Natuurlijke interesse voor mensen, in staat om connectie te maken
•    Lef om dingen anders aan te pakken dan standaard
•    Je bent enorm ambitieus, een echte 'doener' en je houdt wel van een uitdaging
•    Afgeronde hbo-/wo-opleiding. Overtuig ons waarom jouw opleiding van toegevoegde waarde is.
•    Je bent starter op de arbeidsmarkt of je hebt net een eerste baan achter de rug
•    Laat je niet tegenhouden door je woonplaats; maximaal één uur reizen is geen probleem


Waar ga je dit doen?
De gemeente Papendrecht werkt voor bijna 33.000 inwoners en biedt een unieke mix van groen, water en stedelijk gebied. De gemeentelijke organisatie is in beweging. Door het vergroten van haar wendbaarheid en de behoeften van de inwoners en belanghebbenden centraal te stellen wil de gemeente Papendrecht nog meer in verbinding komen te staan met de samenleving. Samen met zes andere gemeenten staan ze sterk in de regio Drechtsteden en vormen ze de 'stad aan het water'.


Wat krijg je ervoor terug?

•    De organisatie is volop in ontwikkeling. En jij dus ook!
•    Flexibele werkplek in een fris en gemoderniseerd gemeentehuis
•    Zelfstandige functie, waar je veel in projectverband werkt
•    Samenwerking met team eigenzinnige trainees, ieder met z'n eigen specialisme
•    Veel kennis en knowhow beschikbaar
•    Een energieke gemeente met hoogstedelijk gehalte


Wie worden je collega's?

Als trainee maak je formeel deel uit van het Team Programma's en Strategie. Daarnaast kan elke medewerker je directe collega zijn.


Meer informatie over het Traineeship bij de Gemeente Papendrecht vind je MS Word-bestandhier.