Spring naar inhoud

Trainee Allround Projectmanager (IPM)

Trainee Allround Projectmanager (IPM) kenmerk DO-02


Logo gemeente Dordrecht

Wij zoeken voor het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) een trainee die zich wil ontwikkelen tot allround projectmanager. Jij hebt de ambitie om projecten aan te sturen en je gaat voor resultaat. Wil jij een bijdrage leveren aan uitdagende projecten binnen het fysieke en sociale domein, dan is iPM dé plek voor jou!

 

Groeiagenda van Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Holland met vele monumenten, schitterend gelegen aan Het Nationaal Park De Biesbosch en omringd door prachtige rivieren. Het is een stad met ruim 120.000 inwoners. Dordrecht is ambitieus en zet in op groei van het inwoneraantal en wil jongeren en gezinnen aan de stad verbinden. Dit vraagt om integrale gebiedsontwikkelingen met oog voor bereikbaarheid, duurzaamheid, welzijn, toerisme en economie.

 

Bij iPM werken circa 60 professionals (projectleiders, -managers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten om deze doelstelling te bereiken. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam. Tijdens jouw traineeship werk je alleen aan projecten in Dordrecht.

 

Wat ga je bij ons doen?

Als trainee lever je in de rol van aankomend junior projectleider een bijdrage aan de ambities van Dordrecht. De projecten waarop je kan worden ingezet zijn divers, soms strategisch van aard en andere keren minder complex. Je krijgt de ruimte om je op alle aspecten van projectmatig werken te ontwikkelen en ervaring op te doen in een complexe bestuurlijke omgeving. Ook leer je te werken in de uitdagende context van de overheid.

 

Je werkt tijdens jouw traineeship samen met ervaren projectmanagers en wordt gekoppeld aan een mentor waarmee je kunt sparren over jouw ontwikkeling. De mensen die bij iPM werken hebben hart voor hun projecten en voor de stad. Ze weten van aanpakken en coördineren, plannen en organiseren zit in hun genen. Ze zijn autonoom, enthousiast en energiek en zijn collegiale teamspelers. Word je enthousiast als je dit leest?

 

De afgelopen jaren hebben de trainees bij iPM zich doorontwikkeld tot (junior) projectleider en gewerkt aan onder andere de organisatie van The Passion in 2019, Dordrecht 800 jaar stad, de planvorming voor het nieuwe Huis van Stad en Regio, de ontwikkeling van Tiny Houses en andere duurzame woningbouwprojecten, het verbeteren van processen binnen het sociale domein en het ontwikkelen van een goed ondernemersklimaat. Kortom de uitdagingen zijn divers als je komt werken bij iPM!

 

Samen met ons bouw je aan een duurzaam en toekomstgericht Dordrecht waar mensen met plezier werken en wonen. Ga je deze uitdaging met ons aan? iPM verwelkomt jou graag als nieuwe trainee!