Spring naar inhoud

Sanne Pons, oud-trainee planning en control Dordrecht. 
Werken bij de gemeente sluit aan bij de wens me maatschappelijk betrokken te voelen.

Ik ben Sanne Pons, in 2015 begonnen als trainee bij de gemeente Dordrecht als adviseur planning en control. Na mijn studie economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam besloot ik deze kans te grijpen. En dat sloot mooi aan bij mijn wens om me maatschappelijk betrokken te voelen en in te zetten.

Werken bij de gemeente sluit aan bij de wens me maatschappelijk betrokken te voelen

Zeker als starter op de arbeidsmarkt is dit een unieke plek, want Dordrecht is echt een leuke gemeente om voor te werken. De gemeente is groot genoeg om te werken aan grootstedelijke vraagstukken, maar tegelijkertijd ook weer klein genoeg om wel het hele speelveld te kunnen overzien en je met meerdere onderdelen bezig te kunnen houden Bijkomend voordeel van een traineeship is dat je het hele jaar door vele trainingsmogelijkheden hebt.

Brede inzet

Op de afdeling Planning en Control worden de adviseurs breed ingezet op verschillende werkvelden binnen de gemeentelijke organisatie. Er gebeurt altijd wel wat. Daardoor zie je heel veel van de organisatie en is er veel diversiteit in het programma. Daarnaast is het Drechtsteden-netwerk erg groot en krijg je ook veel mee van de andere organisaties binnen de Drechtsteden.

 

Er wordt wel van je verwacht dat je proactief bent. Ik had een goede begeleider en een duidelijke opdracht. In principe was ik adviseur voor verschillende onderdelen op het gebied van financiën en conrol. Concreet bestonden mijn taken uit het adviseren op beleidsstukken voor hetcollege en de gemeenteraad. Maar ik gaf ook advies over financiële vraagstukken en ik leverde een bijdrage aan de planning en controlcyclus. Wat me het meeste is bijgebleven, is dat de collega's heel enthousiast en behulpzaam waren en er voor open stonden om nieuwe dingen te leren.

 

Veel plezier

Uiteindelijk ben ik na mijn traineeship gebleven als adviseur planning en control. Dat ik mocht blijven beschouw ik als een zeer groot compliment. Ik werk nu dagelijks met veel plezier bij de gemeente. Typerend voor mijn werk is dat je met nog zoveel plannen binnen kunt komen, je dag loopt altijd anders dan gepland.

Mijn carrière tip!

Wil jij ook een uitdagend traineeprogramma volgen? Dan kan ik het traineeprogramma binnen de Drechtsteden zeker aanraden! Wees proactief en maak gebruik van de ruimte die de organisatie biedt om uit te vinden waar je interesses liggen en om jezelf verder te ontwikkelen.