Spring naar inhoud

Sofia Badagshi, trainee bij de gemeente Dordrecht. 
Mijn werk is heel dynamisch en dat is precies wat ik zo leuk vind!

Ik ben Sofia Badagshi, in 2013 afgestudeerd voor mijn HBO-opleiding International business en management studies. Direct daarna ben ik aan het werk gegaan in een HR-functie. Na een aantal jaren kwam ik tot de conclusie dat dit niet het werkveld was waar ik mijn hele leven werkzaam in zou willen zijn. Ik wilde dichter bij de maatschappij werken en ben een master Bestuurskunde gestart. Die heb ik nu bijna afgerond. De mogelijkheid om een traineeprogramma te volgen bij de gemeente Dordrecht kwam vervolgens op het perfecte moment.

De keuze voor Dordrecht was makkelijk. Ik heb jarenlang in een jeugdorkest in Dordrecht viool gespeeld en had daarom al gevoel bij deze energieke stad. De omvang van de gemeente is voor mij ideaal, het is groot genoeg om je niet te gaan vervelen, maar niet zo groot dat je het overzicht kwijtraakt.


Helicopterview
Ik maak deel uit van twee teams: team Strategie en Control en team Planning en Control. Ik houd me in de teams bezig met zeer uiteenlopende projecten. Ik zie team Strategie en Control als de helikopter- afdeling van de gemeente. We hebben zicht op alles wat er gebeurt en geven gevraagd en ongevraagd advies bij uiteenlopende projecten. Dat maakt het werk heel dynamisch en dat is precies wat ik zo leuk vind! Ik heb bijvoorbeeld geholpen met de coördinatie van het jaarverslag, was verantwoordelijk voor het interbestuurlijk toezicht, maar ik hou me nu ook bezig met cybersecurity, totaal verschillende onderwerpen dus. In beide teams leer je naast inhoudelijke zaken ook goed om te gaan met politieke sensitiviteit, dat is wel belangrijk als je werkzaam bent binnen een gemeente.


Trots op gezamenlijke opdracht
Samen met de andere trainees binnen de Drechtsteden doen we twee gezamenlijke opdrachten. De eerste is net afgerond. De zeventien trainees werden daarvoor in twee groepen gesplitst met allebei een andere opgave. Deze gezamenlijke opdrachten zijn wel echt pittig: je bent zelf verantwoordelijk en hebt geen teamleider of manager die de lijnen voor je uitzet. Je moet het echt zelf doen en dat maakt het onwijs uitdagend. Als projectleider van een van de groepen was ik zowel inhoudelijk als organisatorisch werkzaam. De opdracht kwam van de manager Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Dordrecht. Ik had  helemaal geen ervaring op dit gebied, maar we hebben de opdracht met elkaar tot een succesvol einde gebracht. Zelfs zo succesvol dat we ons rapport aan een groter publiek, inclusief externen, mogen presenteren. Daar ben ik heel trots op!
Het traineeprogramma duurt nog tot maart 2020 maar ik zie mijzelf daarna zeker hier blijven werken. Ik zit echt op mijn plek en hoop dat ik die kans krijg.

Mijn carrière tip!
Ik kan het traineeprogramma in drie woorden omschrijven: dynamisch, leerzaam en leuk. Het klinkt heel cliché maar ik vind het echt super leuk en dat is voor mij het belangrijkste. Ik heb het gevoel dat ik helemaal op de juiste plek zit en ik kan iedereen die de kans krijgt dan ook van harte aanbevelen een traineeprogramma te volgen!