Spring naar inhoud

Sollicitatieprocedure

Leuk dat je interesse hebt in een baan binnen de Drechtsteden. Bekijk hier ons actuele vacature aanbod. Staat er momenteel voor jou geen passende vacature bij, dan kun je een Job Alert aanmaken zodat je automatisch bericht krijgt als er nieuwe vacatures geplaatst zijn


Onze sollicitatieprocedure is als volgt:


Solliciteren
Heb je een vacature gezien die aansluit bij je ambitie? Solliciteer dan voor de sluitingsdatum via de link naar het sollicitatieformulier onderaan de vacature. In de vacaturetekst vind je ook informatie over met wie je contact kunt opnemen voor meer informatie.


1e selectie
We maken altijd eerst een selectie op basis van je CV en motivatie voor de vacature waarop je solliciteert. Bij de selectie kijken wij naar jouw totale profiel dat wordt gevormd door je opleiding en ervaring en een goed onderbouwde motivatie.

Sollicitatiegesprekken
Pas je binnen het profiel dat we voor ogen hebben, dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Dit gesprek is vaak met de leidinggevende van de betreffende afdeling en een toekomstige collega. In dit gesprek willen we jou uiteraard graag leren kennen. Maar het is net zo belangrijk dat jij ons beter leert kennen. Daarom bespreken we veel tijdens dit eerste gesprek; van je hobby’s, vaardigheden en verwachtingen tot de dagelijkse werkzaamheden van de openstaande functie, de teamsamenstelling en onze verwachtingen van jou als nieuwe collega.

Samen nemen we dan de beslissing of en zo ja, op welke wijze we met elkaar verder gaan. Besluiten we om verder te gaan, dan vindt er vaak nog een vervolggesprek plaats. Ook kan een assessment en het navragen van referenties onderdeel uitmaken van de vervolgprocedure. In sommige gevallen kan het zijn dat we je direct een passend aanbod doen.

Arbeidsvoorwaardengesprek
Zijn beide partijen na het gesprek nog steeds positief? Dan doen we je een arbeidsvoorwaardelijk voorstel. In een persoonlijk gesprek of telefonisch. Ga je akkoord, dan ontvang je alle relevante documenten om je start formeel te maken en kan je starten in jouw nieuwe functie bij de Drechtsteden! Nu al meer weten over PDF-bestandonze arbeidsvoorwaarden? Dat kan!

Goed om te weten: een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vrijwel altijd vereist. Bij de gemeente waarin je woont kun je deze VOG aanvragen aan de hand van formulieren die je van ons ontvangt voor je indiensttreding.

Jouw start
Bij de start van jouw nieuwe functie krijg je een uitgebreide introductie en is er een specifiek inwerktraject en begeleiding vanuit de afdeling waar je gaat werken.