Spring naar inhoud

Onze stages

HRM Meewerkstage (2e of 3e jaars)

Ben jij die 2e of 3e jaars enthousiaste student(e) die van aanpakken houdt?
 

Wat ga je doen?

Een deel van je stage ben je werkzaam voor het stagebureau. De gemeente Dordrecht ziet het als haar verantwoordelijkheid om stageplaatsen aan te bieden. Om aan deze ambitie te voldoen is het stagebureau opgericht binnen gemeente Dordrecht. Het doel is om de organisatie te ontzorgen op het gebied van stages en het stageproces. Daarnaast houdt het stagebureau zich ook bezig met het signaleren van trends en ontwikkelingen op het gebied van stages en studieopdrachten voor studenten. Samen met de stagecoördinator ben je medeverantwoordelijk voor het stagebureau. De werkzaamheden van het stagebureau zijn:

 • Het promoten van stages zowel intern als extern (bij onderwijsinstellingen); 
 • Het promoten van studieopdrachten (bijv. voor minor-studenten of van opdrachten ter ondersteuning van een studievak);
 • Ondersteuning bieden bij werving en selectie, bijv. door opstellen van vacatures, brievenselectie en ondersteuning bij sollicitatiegesprekken;
 • Advisering van medewerkers over stages; 
 • Onderhouden van contacten met stagiairs en stagebegeleiders; 
 • Registreren van open-sollicitaties en het promoten binnen de organisatie; 
 • Afstemming met het Servicecentrum Drechtsteden voor P&O zaken; 
 • Administratie bijhouden van het stagebureau; 
 • Netwerken met onderwijsinstellingen en bedrijven; 
 • Nadenken over activiteiten voor stagiairs en het organiseren hiervan; 
 • De voortgang presenteren van het stagebureau aan managers en directie; 
 • Stage-ervaringen evalueren en op basis hiervan verbeteringen doorvoeren; 
 • Stagebeleid evalueren en wanneer nodig aanvullingen of verbeteringen doorvoeren;
 • Signaleren van trends en ontwikkelingen die het stagebureau en het stagebeleid bijtijds houden en naar een hoger niveau tillen.

Binnen de gemeente Dordrecht heb je ook de vrijheid om je bezig te houden met een actueel HR vraagstuk (mocht dit nodig zijn voor je opleiding), naast de werkzaamheden van het stagebureau.
 

Wat neem je mee?

Je bent 2e of 3e jaars hbo-student HRM en bent bij voorkeur tussen de 16 en 32 uur per week beschikbaar. Je stage begint in januari of februari 2022 met de duur van ongeveer 20 weken. Wij zoeken een enthousiaste stagiair(e) die initiatief toont en niet bang is om direct actie te ondernemen. Je bent een netwerker en proactief. Je werkt graag met een ander samen en bent sociaalvaardig. Verder vragen we verantwoordingsgevoel omdat je als stageambassadeur medeverantwoordelijk wordt van het stagebureau. Ben jij een HRM-student die een meewerkstage zoekt waarbij je daadwerkelijk direct aan de slag gaat? Ben jij iemand die het leuk vindt om zich in te zetten voor stagiairs en stageplaatsen en het daarnaast ook leuk vindt om bezig te zijn met actuele HR-vraagstukken?
Kortom: zoek jij een uitdagende stage waarin je in korte tijd veel ervaring op doet en aan de slag gaat bij een gemeente die opgave gestuurd werkt? Dan heeft de gemeente Dordrecht een prachtige kans voor jou!
 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in de kernteams Duurzame Inzetbaarheid en Mobiliteit en Organisatie en Bedrijfsvoering. Beide teams vallen onder cluster Versterking Bedrijfsvoering en Organisatie. Als stagiair(e) maak je onderdeel uit van een hecht en enthousiast team. Daarbij passen de kerncompetenties van de gemeente Dordrecht: vertrouwen geven, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, initiatief nemen en lef tonen.

Wie zijn wij?

Stage lopen binnen de Drechtsteden is dé kans om kennis te maken met een dynamische overheidsorganisatie. De Drechtsteden gemeenten hebben een uniek samenwerkingsverband tussen gemeentelijke en regionale overheden waar je in de praktijk kunt ervaren dat werken bij de overheid uitdagend, zinvol en interessant is. Tijdens je stage doe je veel ervaring op en ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt in je toekomstige werk.
 

Wat bieden we jou?

We bieden je een leuke en uitdagende stageplaats per januari/februari 2022 voor 2 tot 4 dagen per week met een stagevergoeding (afhankelijk van opleidingsniveau en leerjaar). Wij zorgen in overleg met jou ervoor dat je via deze stageplaats ervaring opdoet die voldoet aan jouw opleidingsdoelen. Je leert om te gaan met een opdrachtgever-/opdrachtnemers rol en er is veel ruimte voor ideeën en suggesties. Wij bieden een betrokken stagebegeleiding en afstemming van de werkzaamheden aan de eisen van je opleiding.
Jouw stage zal grotendeels vooral vanuit huis plaatsvinden vanwege de Corona maatregelen. Je moet dan ook in het bezit zijn van een laptop.
 

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan online. Heb je vragen? Neem dan contact op met stagebureau@dordrecht.nl
 

Vacaturenummer89621
Aantal uur per week16 - 36
Organisatieonderdeelgemeente Dordrecht
Reageer voor04-12-2021