Spring naar inhoud

Onze stages

Stagiair Communicatie voor Duurzaamheidscentrum Weizigt

Zoek je een stage waarbij je de actuele trends om kan zetten in daadwerkelijke projecten? Een uitdaging waarbij jouw input er echt toe doet? Wil je bovendien een bijdrage kunnen leveren aan het dichterbij brengen van een duurzame wereld? Kom dan werken bij Duurzaamheidscentrum Weizigt, op de afdeling Communicatie!
 

Wat ga je doen?

Binnen de gemeente Dordrecht bestaat de wens om duurzaam gedrag te stimuleren. Daarom wil de gemeente Dordrecht het bewustzijn van haar inwoners met betrekking tot duurzaamheid vergroten. De Adviseur Communicatie en Projecten van Duurzaamheidscentrum Weizigt draagt hier aan bij en verricht volgende werkzaamheden:

  • Uitwerken en uitvoeren van diverse marketing en communicatie gerelateerde activiteiten voor de verschillende projecten en evenementen van Weizigt;
  • Verzorgen en versturen van persberichten (Weizigt telt jaarlijks 200 persvermeldingen);
  • Bijhouden en verzorgen van content voor de social media van Weizigt (Facebook en Twitter);
  • Bijhouden, verzorgen van de vormgeving, verzorgen van content voor de website van Weizigt;
  • Ontwikkelen en verspreiden van promotiemateriaal voor de diverse projecten en evenementen;
  • Verzorgen content voor verschillende gemeentelijke websites;
  • Te woord staan van de pers;
  • Contact onderhouden met de verschillende doelgroepen van Weizigt;
  • Het voorbereiden en uitvoeren van jaarlijkse terugkerende evenementen;
  • Het verzorgen van de aansturing, voorbereiding, uitvoering en evaluatie van langlopende projecten.
Wij zijn in staat een diversiteit aan taken aan te bieden doordat je betrokken bent bij zowel de communicatie als de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van events en projecten. Hierdoor zal deze stage straks goed op je CV staan. Daarnaast kom je in contact met verschillende mensen en organisaties, wat je een netwerk oplevert waar je na je stage nog profijt van kan hebben.
 

Wat neem je mee?

Je hebt bij voorkeur een opleiding in de studierichting communicatie met een affiniteit voor duurzaamheid. Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar voor de periode september 2020 tot en met januari 2021. Wij zoeken een enthousiaste HBO stagiair(e) die creatief, sociaal en ondernemend is.
 

Waar kom je te werken?

Weizigt is het duurzaamheidscentrum van de gemeente Dordrecht bestaande uit een educatiecentrum, Stadsboerderij en 2 hectare uniek natuurterrein. Weizigt stimuleert het duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Hierbij worden vooral de volgende vier onderwerpen belicht; afval, water, energie en groen. De Adviseur Communicatie en Projecten houdt zich zowel bezig met de communicatie als het organiseren van diverse evenementen en projecten. Centraal hierbij staat het vergroten van het bewustzijn van Drechtstedenaren op het gebied van Afval, Water, Energie en Natuur.
 

Wat bieden we jou?

Wij bieden een stagevergoeding afhankelijk van opleidingsniveau. Je kunt rekenen op een dynamische werkomgeving en enthousiaste collega’s. Wij bieden een betrokken stagebegeleiding en afstemming van de opdracht aan de eisen van je opleiding.
 

Solliciteren of meer weten?

Is dit de stage die je zoekt? Solliciteer dan direct online. Voor vragen over deze stagevacature kun je contact opnemen met het stagebureau via stagebureau@dordrecht.nl of telefonisch via (078) 770 4184.
 

Vacaturenummer69441
Aantal uur per week28
OrganisatieonderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor20-08-2020