Spring naar inhoud

Onze stages

Meewerkstage HRM bij de gemeente Dordrecht

Ben jij een HRM-student die een stage zoekt waarbij je daadwerkelijk direct aan de slag gaat? Iemand die zich in wil zetten voor stagiairs en stageplaatsen? Daarnaast het ook leuk vindt om bezig te zijn met actuele HR-vraagstukken?
 
Kortom: zoek jij een uitdagende stage waarin je in korte tijd veel ervaring op doet en aan de slag bij een gemeente die opgave gestuurd werkt? Dan heeft de gemeente Dordrecht een prachtige kans voor jou!

 

Wat ga je doen?

De gemeente Dordrecht zoekt een HRM-stagiair(e) die de helft van de tijd werkt als stageambassadeur voor het stagebureau en de andere helft van de tijd ondersteuning biedt aan het team 'organisatieontwikkeling en HR'.

De helft van je stage ben je werkzaam voor het stagebureau. De gemeente Dordrecht ziet het als haar verantwoordelijkheid om stageplaatsen aan te bieden. Om aan deze ambitie te voldoen is er een stagebureau opgericht. Het doel is om de organisatie te ontzorgen op het gebied van stages en het stageproces. Daarnaast houdt het stagebureau zich ook bezig met het signaleren van trends en ontwikkelingen op het gebied van stages en studieopdrachten voor studenten.
 
Samen met de stagecoördinator ben je medeverantwoordelijk voor het stagebureau. De werkzaamheden van het stagebureau zijn:

 • het promoten van stages zowel intern als extern (bij onderwijsinstellingen);
 • het promoten van studieopdrachten (bijv. voor minor-studenten of van opdrachten ter ondersteuning van een studievak);
 • ondersteuning bieden bij werving en selectie, bijv. door opstellen vacatures, brievenselectie en ondersteuning bij sollicitatiegesprekken;
 • advisering van medewerkers over stages;
 • onderhouden van contacten met stagiairs en stagebegeleiders;
 • registreren van open-sollicitaties en het promoten binnen de organisatie;
 • afstemming met  het Servicecentrum Drechtsteden voor P&O zaken;
 • administratie bijhouden van het stagebureau;
 • netwerken met onderwijsinstellingen en bedrijven;
 • nadenken over activiteiten voor stagiairs en het organiseren hiervan;
 • de voortgang presenteren van het stagebureau aan managers en directie;
 • stage-ervaringen evalueren en op basis hiervan verbeteringen doorvoeren;
 • stagebeleid evalueren en wanneer nodig aanvullingen of verbeteringen doorvoeren;
 • signaleren van trends en ontwikkelingen die het stagebureau en het stagebeleid bijtijds houden en naar een hoger niveau tillen.

HR-ondersteuning
De andere helft van je stage ben je werkzaam voor het team organisatieontwikkeling en HR. Het team zoekt een enthousiaste en doortastende stagiair(e) die ervaring wil opdoen op het gebied van HR-projecten en de bijbehorende communicatie. Het is hierbij belangrijk dat je proactief meedenkt, meewerkt aan de projecten en een stevige rol pakt als projectmedewerker. De projecten richten zich voornamelijk op HRD-thema's, zoals duurzame inzetbaarheid, inzet op talent etc.
 

Wat neem je mee?

Je studeert HRM en bent bij voorkeur 36 uur per week beschikbaar. Je stage begint in augustus of september 2019 met de duur van ongeveer 20 weken.
 
Wij zoeken een enthousiaste hbo-stagiair(e) die initiatief toont en niet bang is om direct actie te ondernemen. Je bent een netwerker en proactief. Je werkt graag met een ander samen en bent sociaalvaardig. Verder vragen we verantwoordingsgevoel omdat je als stageambassadeur medeverantwoordelijk wordt van het stagebureau.
 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in kernteam Organisatie en Bedrijfsvoering. Dit team valt onder cluster Versterking Bedrijfsvoering en Organisatieontwikkeling. Als stagiair(e) maak je onderdeel uit van een hecht en enthousiast team. Daarbij passen de kerncompetenties van de gemeente Dordrecht: vertrouwen geven, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, initiatief nemen en lef tonen.
 

Wat bieden we jou?

Wij bieden een stagevergoeding afhankelijk van opleidingsniveau en leerjaar. Je kunt rekenen op een dynamische werkomgeving en enthousiaste collega’s. Wij bieden een betrokken stagebegeleiding en afstemming van de werkzaamheden aan de eisen van je opleiding.
 

Solliciteren of meer weten?

Is dit de stage die je zoekt? Reageer dan online vóór 1 september met je cv en je motivatiebrief. Voor vragen over deze stagevacature kun je contact opnemen met het stagebureau via stagebureau@dordrecht.nl.
 

Vacaturenummer58681
Aantal uur per week32 - 36
Organisatie onderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor01-09-2019