Spring naar inhoud

Onze stages

Stagiaire Communicatie

Ben jij op zoek naar een afwisselende stage binnen het communicatievak? Ben je ambitieus en heb je vernieuwende ideeën over Communicatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Wat ga je doen?

Alle werkzaamheden die horen bij een afdeling Communicatie binnen de overheid passeren bij ons de revue. Dat is het voordeel wanneer je met ruim 50 mensen werkt voor zeven gemeentes. Het is voor ons daarom eenvoudig om jouw stageplek af te stemmen op jouw leerdoelen en wensen!
 
Wij houden ons onder andere bezig met:

 • Strategisch en tactisch communicatieadvies.
 • Woordvoering voor burgemeesters en wethouders.
 • Het analyseren van trends en ontwikkelingen, wij vertalen deze door naar communicatieactiviteiten.
 • Contentbeheer (beheren van websites en Social media kanalen zoals Facebook, Pinterest en Instagram, zorgen van goede vindbaarheid van informatie, actueel houden van informatie).
 • Webcare en webmonitoring. Wat wordt er online over ons gezegd en hoe kunnen we hier op inspelen?
 • Het maken en/of editen van grote of kleine filmpjes, blog's, nieuwsbrieven.
 • Training geven aan medewerkers over hoe om te gaan met Social media zoals Facebook en Twitter en hoe gebruik en maak je infographics, video's, etc.
 • Communicatieadviezen bij nieuw beleid, projecten en werkzaamheden en deze doorvertalen naar de inzet van de juiste middelen.
 • Schrijven en eindredactie van communicatiemiddelen zoals speeches, voorwoorden, gemeentepagina's in de kranten en online berichten.
 • Regie op visuele ontwerpen, opmaak- en drukproeven, online en offline middelen. Hierbij kan je denken aan websites, advertenties, nieuwsbrieven, films, infographics, blogs en vlogs.

Wat neem je mee?

 • Je zit in 3e of 4e  jaar van een Hbo-opleiding (of WO-opleiding) op het gebied van communicatie en/of social media;
 • Je stage start medio september 2019 en duurt 4-6 maanden
 • Je bent 3-4 dagen per week beschikbaar
 • Je beschikt over goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
   
  Binnen ons team werk je samen met meerdere communicatiecollega’s. Je bent open en uit je makkelijk. Je bent leergierig, pakt zaken snel op en werkt zorgvuldig. Ben je creatief? Laat ons dat dan zien!

Waar kom je te werken?

Het Servicecentrum Drechtsteden, waar jij bij komt te werken, werkt voor de zeven gemeenten binnen de Drechtsteden. We bieden ondersteunende diensten op het gebied van Financiën, Juridische zaken, Personeel, Facilitair management, ICT en Communicatie. Naast het leveren van kwaliteit in dienstverlening staan plezier in het werk en de persoonlijke ontplooiing van onze medewerkers centraal.
 
Wie zijn wij?
Het team communicatie bestaat uit ruim 50 bevlogen communicatie collega's. Wij richten ons op advisering en uitvoering op het gebied van concern-, project, bestuurs- en beleidscommunicatie. Wij werken voor de zeven Drechtstedengemeenten, het Ingenieursbureau en de Sociale Dienst Drechtsteden. Waar jij komt te werken is afhankelijk van jouw leerdoelen en wensen.
 

Wat bieden we jou?

Een leuke en uitdagende stage waarin je de mogelijkheid krijgt ervaring op te doen met het werken op een communicatieafdeling en bij een overheidsinstelling. Je leert om te gaan met een opdrachtgever-/opdrachtnemersrol en er is veel ruimte voor ideeën en suggesties. Wij bieden jou bovendien een goede stagevergoeding.
 

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Reageren kan direct online. Zorg voor een korte persoonlijke motivatie en een opsomming van de voorwaarden rond jouw stage.
Wil je meer weten over wat wij doen? kijk dan ook op: https://www.youtube.com/watch?v=IQVcy5uXeFk

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met Nathasja Noort (Werving & Selectie) via 078-7702104.
Wil je inhoudelijk meer weten over de stage? Bel dan met Liliane Ruyters, 078-7702564, of Ronald van Dijk, 078-7702568, de twee teamleiders bij Communicatie.
 

Vacaturenummer57921
Aantal uur per week32 - 36
Organisatie onderdeelServicecentrum Drechtsteden
Reageer voor31-08-2019