Spring naar inhoud

Van een bestaande functie naar een volledige nieuwe functie!

Ik ben Ad van de Luijtgaarden en werk bij de gemeente Zwijndrecht als adviseur en accountmanager Buitensportaccommodaties & Speelvoorzieningen. Naast mijn werk ben ik vader van twee leuke knullen en gepassioneerd hardloper. Op dit moment volg ik een opleiding bij de Atletiekunie voor hardlooptrainer.


Werken, leren en ontwikkelen.

Mijn carrière begon bij het nonnenklooster als tuinman en daarna als afdelingshoofd Tuin en Terreindienst. Daarna heb ik bij verschillende gemeentes in Brabant, Limburg en Zuid-Holland gewerkt. In 2010 ben ik bij de gemeente Zwijndrecht gestart en heb ik meerdere functies en opdrachten vervuld op het gebied van groen, spelen en sport. Na twee jaar kreeg ik de mogelijkheid om te starten in mijn huidige functie. Dit was toen een nieuwe rol die ik naar eigen inzicht heb kunnen inrichten en vormgeven. Dit ligt mij wel, want ik ben een echte (bruggen)bouwer. Naast mijn werk heb ik regelmatig opleidingen en cursussen gevolgd, zoals Groenvoorzieningen & Cultuurtechniek en Management Publieke Ruimte. Ik vind het leuk om mijn specialistische kennis te blijven uitbouwen, maar ook om deze te delen met anderen. Misschien dat ik hier in de toekomst nog iets mee wil doen binnen het vakonderwijs.


Fieldmanager of the Year 2104.

In het competitieseizoen heb ik wekelijks contact met de verenigingen en sportbonden over de kwaliteit van de sportvelden. Ook houd ik op ze de hoogte van eventuele ontwikkelingen van het sportveldenbeheer. Wanneer er nieuwe speelplekken worden aangelegd of gerenoveerd worden ben ik projectleider en voer ik gesprekken met de ontwerper, sociale partners en bewoners. Een hoogtepunt uit mijn recente carrière is dat ben uitgeroepen tot Fieldmanager of the Year 2014. Deze titel staat voor vakmanschap, kennis vergaren en delen en op zeer innovatie wijze het sportveld in een zo goed mogelijke staat te brengen.


Geef je carrière een nieuwe impuls.

De Drechtsteden vormen samen een grote en dynamische werkorganisatie met mogelijkheden om je carrière na verloop van tijd een nieuwe impuls te geven. Door de steeds nauwere samenwerking tussen de Drechtsteden gemeenten onderling ontstaat er steeds meer behoefte aan specialistische kennis op elk vakgebied.

Mijn carrière tip!

Als je (carrière)stappen wil maken vraagt dit meer dan alleen goede inzet tonen. Het vergt ondernemerschap en relatiebeheer, zowel extern maar ook zeker intern. Zorg dus dat je kennis van zaken hebt en dat je effectief en efficiënt je netwerk bouwt en onderhoudt.