Spring naar inhoud
Aa  |
Home Interne vacatures

Junior Planeconoom

Jij bent een talent met scherpte en inzicht in grondexploitaties. Jij zoekt een leuke financiële baan in de ruimtelijke ordening, solliciteer bij ons!

De gemeente Dordrecht heeft de opgave om de komende jaren te groeien met 4.000 woningen en 4.000 banen. Hiervoor worden verschillende nieuwe woningbouw- en werklocaties ontwikkeld.
De gemeente Dordrecht heeft nog relatief veel grondeigendom die hiervoor ingezet kan worden.
Om deze ontwikkelopgave mogelijk te maken zoeken we een Junior Planeconoom om het team te versterken.

Wat ga je doen?

Jij bent als planeconoom de financieel-economisch adviseur voor gebiedsontwikkelingen. Je zorgt voor de financiële vertaling van ruimtelijke plannen en optimaliseert deze waar mogelijk. Samen met een projectteam werk je aan de ontwikkeling en realisatie van stedenbouwkundige projecten. Tot jouw functie behoren o.a. de volgende werkzaamheden:

 • Verrichten van haalbaarheidsstudies en exploitatieberekeningen;
 • Opstellen, actualiseren en bewaken van grondexploitaties en projectbegrotingen;
 • Adviseren over financieel-economische aspecten van gebiedsontwikkeling;
 • Zorgen voor kostenverhaal bij ontwikkelingen van derden;
 • Uitvoeren van risicoanalyses;
 • Deelname aan projectteams en bewaken van financieel-economische belangen.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde relevante masteropleiding in de richting van economie, vastgoed, planologie of bouwkunde;
 • Een goed cijfermatig inzicht;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Kennis en ervaring met Excel;
 • Bereid tot het volgen van een aanvullende opleiding op het gebied van planeconomie.
Gewenste competenties voor de functie zijn: analytisch vermogen, samenwerken, accuratesse, overtuigingskracht en zakelijk inzicht.

Waar kom je te werken?

Jij maakt deel uit van het kernteam Grondzaken van het Cluster Stad. Het Cluster Stad levert een belangrijke bijdrage aan de ruimtelijke en economische ontwikkeling van Dordrecht, via de Opgave Bouwende Stad. Grondzaken koopt, verkoopt en exploiteert gronden en gebouwen om daarmee plannen op het gebied van stedelijke vernieuwing mogelijk te maken en hierbij gebruikmakend van de instrumenten die het grondbeleid biedt. Daarbij ziet Dordrecht voor het kernteam Grondzaken een belangrijke rol aan de voorkant van het gebiedsontwikkelingsproces om te adviseren over de uitvoerbaarheid van ontwikkelingen.

Het kernteam grondzaken bestaat op dit moment uit drie kerndisciplines, juridische zaken, taxatie en planeconomie. Totaal 12 fte, waarvan 4 fte planeconomie. Je werkt veelal aan projecten in projectteams met deskundigen op het vlak van gebiedsontwikkeling. Vanuit grondzaken ben jij daarbij onze vertegenwoordiging waarbij je de financiële randvoorwaarden bewaakt en adviseert over de uitvoerbaarheid van de plannen. Wij werken ook samen met de andere gemeenten in de Drechtsteden. Dit biedt een interessante aanvulling op het werk in Dordrecht.

Wat bieden we jou?

Een fulltime dienstverband van 36 uur. Afhankelijk van je vooropleiding krijg je de mogelijkheid om een aanvullende opleiding te volgen op het gebied planeconomie. Wij zijn groot genoeg, zodat wij jou interessante uitdagingen kunnen bieden en klein genoeg om jou alle aspecten binnen de range van deze functie te kunnen bieden. Daarbij krijg je de mogelijkheid om je zelf te blijven ontwikkelen met een opleidingsbudget.
 
De salarisindicatie bedraagt maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10, Car/Uwo) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring, kennis en opleiding.

Wij zijn een moderne werkgever. Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlof, flexibele werktijden, reiskosten, eindejaarsuitkering en pensioen. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?

Je kunt meteen online solliciteren. Wil je meer informatie over de functie of de organisatie, neem dan contact op met Albert Nap, teamleider kernteam Grondzaken via 078-770 4871.

Vacaturenummer54121
Aantal uur per week36
Organisatie onderdeelGemeente Dordrecht
Reageer voor28-01-2019