Spring naar inhoud

Van bankmedewerker tot Beheerder Begraafplaatsen en Uitvaartcentrum!

Ik ben Constance Eekhof-Noordegraaf en sinds 2007 werkzaam bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Sinds mei 2012 ben ik Beheerder Begraafplaatsen en Uitvaartcentrum.


Kwaliteiten ontdekken.

Ik ben mijn loopbaan gestart bij de ABN AMRO Bank. Na diverse functies te hebben vervuld, ben ik boventallig geworden. De bank bood mij toen de mogelijkheid om een heroriëntatietraject te volgen waaruit als snel duidelijk werd wat mijn kwaliteiten zijn; onder andere organisatietalent en sociale bewogenheid. De kunst was toen om een functie te vinden waarin ik deze eigenschappen kon combineren. In die tijd overleed mijn schoonmoeder, een verdrietige tijd maar ook een verhelderende, omdat bij mij de wens ontstond om uitvaartbegeleider te worden. Ik heb dit besproken met mijn leidinggevende en uiteindelijk heeft de bank mijn omscholing betaald. Bij het werken in de uitvaart hoort 24 uur beschikbaarheid, hoewel ik mijn diploma inmiddels op zak had, paste deze voorwaarden op dat moment niet bij mijn gezinssituatie. Ik heb toen gesolliciteerd op andere soorten functies, waaronder die van Bestuurssecretaresse binnen de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Mijn verbazing was groot toen ik uit ruim 200 sollicitanten werd gekozen! Later vertelde mijn leidinggevende dat, ondanks dat ik geen achtergrond als secretaresse heb, mijn enthousiasme en doorzettingsvermogen doorslaggevend waren geweest. Ik heb toen ruim vier jaar verschillende functies vervuld binnen de gemeente. In 2012 werd ik door een leidinggevende gewezen op mijn huidige functie.


Werken met en vanuit mijn hart.

Het meest aansprekende voor mij in deze baan is dat ik mensen mag begeleiden in de meest kwetsbare periode van hun leven. Ik heb hierin een veelzijdige rol. Tijdens uitvaarten begeleid ik nabestaanden, ondersteun ik de uitvaartondernemer, regel ik de catering en zorg ik dat de dienst goed verloopt. Op deze manier wil ik iets positiefs bijdragen onze burgers in hun rouwverwerking. Ik ben enorm trots op het grote vertrouwen wat ik heb gekregen om dit werk te mogen doen.


Kansen om me verder te ontwikkelen.

Binnen de Drechtsteden is het contact makkelijk gelegd en dat is makkelijk en prettig samenwerken. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om je te ontwikkelen, door bijvoorbeeld een opleiding te volgen of een symposium te bezoeken. Op dit moment volg ik o.a. een opleiding tot verlies- en rouwbegeleider om zo met nog meer kennis onze burgers/nabestaanden te helpen.


Mijn carrière tip!

Ontdek jouw talenten en daarmee je levensdoel. Ga er voor! Werk met plezier, dan krijg je energie en dat straal je uit! Gebruik je hoofd, maar werk vooral vanuit je hart!