Spring naar inhoud

Van gemeente naar de Drechtsteden!

Ik ben Erik Kraaijestein en werk sinds eind 2013 bij het Ingenieursbureau Drechtsteden als Controller/Hoofd Bedrijfsbureau. In mijn vrije tijd ga ik graag op vakantie, speel ik in twee bandjes en hou ik mijn conditie op pijl door te fietsen.

Mobiliteit ten top

Na mijn studie ben ik een paar jaar werkzaam geweest in de kantoormeubelen. Daarna kwam ik in dienst bij de gemeente Dordrecht. Na een aantal functies op het gebied van administratie en control ben ik in 2008 overgestapt naar het Servicecentrum Drechtsteden. Eerst als senior adviseur en na een half jaar als manager van de afdeling Financieel Advies. In verband met een reorganisatie ben ik in 2013 teruggegaan naar de gemeente Dordrecht. Als gevolg van de reorganisatie was er voor mij geen passende functie en ben ik voor een aantal maanden gedetacheerd bij stichting ToBe als Controller. Vanaf december 2013 ben ik vanuit de Gemeente Dordrecht gedetacheerd bij het Ingenieursbureau Drechtsteden als Controller, waar ik mijn huidige functie met veel plezier vervul. In deze functie zorg ik ervoor dat de financiële huishouding op orde blijft en voer ik reguliere managementtaken uit.


Alles aanpakken

De keuze voor mijn huidige baan was in eerste instantie door de sfeer die er heerste. Maar al snel bleek dat er voldoende ruimte was om mijn functie breed in te vullen. Ik kan me met heel veel verschillende zaken bezighouden én ik word ook voor veel zaken gevraagd. Dit is een cultuur waar ik graag in werk!


Anders dan anders

De Drechtsteden is een vrije jonge organisatie en dat betekent dat nog niet alles in beton gegoten is. De Drechtsteden is inmiddels wel een volwassen organisatie en er is veel ruimte voor eigen én gezamenlijke initiatieven. Kenmerkend voor de Drechtseden is de klantgerichtheid en resultaatgerichtheid. Dit zorgt voor een zakelijk benadering van het werk.


Mijn carrière tip!

Wil je je snel ontwikkelen en snel doorgroeien? Kom dan werken bij de Drechtsteden! In de vijf jaar bij de Drechtsteden heb ik mezelf snel en breed ontwikkeld, zowel in mijn vak als persoonlijk. Dit gaat niet vanzelf, hiervoor moet je openstaan voor verandering. Deze verandering ook bij jezelf durven zoeken en niet bang zijn dat er ook wel eens dingen fout gaan. Veel belangrijker is hoe je met deze fouten omgaat.